Met ‘Beernem for Belgium’ ondersteunt gemeente horeca

Met deze affiches weten de klanten welke sportgebeurtenissen plaatsvinden.© Regi
Met deze affiches weten de klanten welke sportgebeurtenissen plaatsvinden.© Regi
Redactie KW

Deze zomer komen heel wat sportactiviteiten op ons af. Onder de noemer ‘Beernem for Belgium’ drukt de gemeente affiches voor horecazaken die het EK Voetbal, de Ronde van Frankrijk of de Olympische Spelen uitzenden. Om de horeca te ondersteunen wil de gemeente bovendien een coronatoelage van 500 euro toekennen aan een aantal horecazaken.

Op zaterdag 12 juni starten onze Rode Duivels met hun eerste wedstrijd tegen de Russen, hun EK Voetbal. “Verschillende horecazaken in Beernem laten de klanten toe de prestaties van de Belgen te volgen op een groot scherm”, aldus schepen van Lokale Economie, Ruben Strobbe.

“Naast deze activiteiten worden ook nog twee EK-dorpen gebouwd op amper een kilometer van elkaar. We hebben affiches laten maken waarmee de uitbaters de uitzendingen kenbaar kunnen maken aan hun klanten. Horecazaken die het hardst getroffen zijn tijdens de coronacrisis en voor het grootste deel van de pandemie hun deuren gesloten moesten houden, ontvangen bovendien een toelage van 500 euro. Deze toelage is onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad”, aldus Ruben Strobbe.

(Regi)