Met 250 Sophies in Waregem voor het goede doel?

De organisatoren van de actie Sofphies geven sjette: (onderaan): Sophie Hobo, Sofie Cieters, Sofie Vercaemst. (boven): Sophie Verstraete, Sofie Vandesompele, Sophie Waelkens. © gf
Redactie KW

Op zondag 1 december vanaf 11 uur zoveel mogelijk Sophies, Sofies of Ann-Sophies bijeenkrijgen in het Jeugdcentrum, onder andere voor een grote groepsfoto vanuit de lucht en een daarop volgend feestje in de grote zaal. Dat is het doel van Sofie Vercaemst, Sophie Hobo, Sophie Waelkens, Sofie Cieters, Sofie Vandesompele en Sophie Verstraete. De dames mikken op 250 Sophies.

De opbrengst van het evenement is in het kader van de Warmste Week bestemd voor vzw De Dauw uit Wortegem-Petegem.

“We hebben speciaal een logo ontwikkeld: de letter S (van Sofie/Sophie) verwerkt met een hartje. Dat symbool hebben wij op flyers afgedrukt, samen met de uitleg van ons project waaraan wij de titel Sofphies geven sjette geven. En de opzettelijk verkeerd geschreven voornaam Sofphies maakt heel duidelijk waarover het gaat. Er tweehonderdvijftig bijeenkrijgen in het Jeugdcentrum is zeker een moeilijke opdracht die wij onszelf oplegden. Maar wij rekenen erop dat wij het halen. Momenteel mochten wij toch al meer dan vijftig enthousiaste Sofies/Sophies noteren die van de partij zijn zondag 1 december. We mailen, flyeren, schrijven scholen aan en maken de actie via alle sociale media bekend”, verduidelijken de dames van de organisatie.

Vanop een hoogtewerker of als het weer het toelaat vanuit de lucht, wordt om 14 uur een luchtfoto genomen van de Sofies die op het grasveld aan het Jeugdcentrum samen het logo van de actie vormen. Zij zullen daarbij allemaal een zelfde pinkkleurige muts dragen om aan de foto meer reliëf te geven. Na afloop van de sessie ontvangt elke Sofie de foto digitaal. Deelnemen kost 15 euro, inclusief gadget en foto.

Voor iedereen

“Het feestje dat we aan deze actie verbinden is voor iedereen: vrienden, kennissen, sympathisanten en familieleden. Eigenlijk voor al wie mee wil de actie voor De Dauw steunen. Deze instelling in Wortegem-Petegem is een gespecialiseerd behandelingscentrum voor kinderen en jongeren met autisme en/of een psychologische kwetsbaarheid.”

“Hoe we daarvoor kozen als goed doel? Wij wilden iets in de buurt van Waregem steunen en vooral graag iets doen voor kinderen. Uit de lijst van mogelijke goede doelen kwamen wij zo bij De Dauw terecht.” (DJW)

Op de site www.sjettegeven.be vind je alle praktische informatie over de actie