Met 12 restaurants in de Gault&Millau-ranking is Koksijde het culinaire mekka van de Westhoek

Visrestaurant SeaHorse in Koksijde-Bad. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Maar liefst 12 restaurants in Koksijde prijken met mooie scores in de Gault&Millau-ranking die vandaag digitaal werd bekendgemaakt. Elf bekende namen houden stand: Willem Hiele (16), Mondieu (14,5), De Kelle (14), Carcasse by Dierendonck (13,5), Julia (13,5), Oh-restaurant (13,5), 8Chef (13), Bistro Nils (13), De Huifkar (12), Het Keukenhof (12) en Bistronomie Eglantier (12) in Oostduinkerke. De enige zaak die beter scoort dan vorig jaar is visrestaurant SeaHorse in Koksijde-Bad.

Chef Eddy Van Loven (52) van visrestaurant SeaHorse in Koksijde-Bad scoort al jaren prima in de Gault&Millau-ranking maar dit jaar deed hij het nog net iets beter. De culinaire recensenten kenden de zaak een score van 13/20 toe. Eddy kent het klappen van de zweep, want onmiddellijk nadat hij afstudeerde aan het KTA De Panne belandde hij in het restaurant van zijn ouders, Raymonde Maus en Jean Van Loven.

“Eigenlijk droomde ik ervan om naar het buitenland te trekken en daar mijn ogen en smaakpapillen de kost te geven zodat ik nog meer zou bijleren”, vertelt Eddy. “Maar het is anders verlopen. Ik moest in het restaurant van mijn ouders direct inspringen toen mijn vader ziek werd. Dat was in 1988 of 1989 en nu sta ik hier nog! Intussen is er wel veel veranderd. Oorspronkelijk was de zaak een pension met 18 kamers, maar dat hebben we een aantal jaren compleet afgebroken en dan is SeaHorse in de plaats gekomen. Dat was wat ik wilde: een restaurant met visspecialiteiten, met het accent op dagverse producten, waar ik mijn liefde voor de zee en de Franse keuken met onze klanten kan delen!”

Stijlvol nieuw interieur

Zowat een jaar geleden onderging SeaHorse opnieuw een metamorfose en kreeg het interieur een hedendaags en stijlvol nieuw jasje aangemeten, dat vooral ook warmte en gezelligheid uitstraalt. Maar aan de succesformule werd niet geraakt. Het signatuurgerecht van chef Eddy is nog altijd de zeekreeft in de oven met oude tijm van de Koksijdse Zuid-Abdijmolen, waar klanten van heinde en ver voor terugkeren. Gastvrouw Veerle staat in voor een piekfijne en gemoedelijke bediening.

“Net als voor alle horecaondernemers is 2020 een lastig jaar”, besluit Eddy. “Door de lockdown is de helft van het jaar verloren. Nochtans hebben we deze zomer heel goed gewerkt, en nu schakelen we met onze traiteurdienst weer een versnelling hoger. Hoewel we onze menu’s voor de feestdagen klaar hebben, vrees ik dat we onze restaurants in december niet meer zullen mogen openen.”

Hotel-Restaurent SeaHorse, Zeelaan 254; 8670 Koksijde-Bad -tel. 058 52 32 80 https://www.seahorsekoksijde.be/nl – info@seahorsekoksijde.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier