Mesen wil opnieuw de 10.000 stappenclash winnen

Redactie KW

Het Mesense schepencollege, met burgemeester Sandy Evrard voorop, heeft het nieuwe jaar op een sportieve manier ingezet.

“We vormen niet alleen een team op de werkvloer, maar werken ook samen aan een gezond lichaam om zo met frisse ideeën onze taken uit te oefenen,” zegt schepen van cultuur Maité Hellem, hier samen op de foto met burgemeester Sandy Evrard en de schepenen Kim Develter en Melanie Verdu tijdens een work-out op de loopband.

Eerder startte in Mesen de lessenreeks BBB, gegeven door lesgeefster Nele Verschelde van sportwerk Vlaanderen. “De talrijke inschrijvingen bewijzen dat we Mesen opnieuw sportief nieuw leven inblazen, ondanks onze zeer beperkte middelen. Zo beschikken wij niet over een sportfunctionaris of sporthal”, aldus schepen Kim Develter.

De schepen heeft ook de ambitie om voor het tweede jaar op rij de 10.000 stappenclash te winnen. “Onder het motto ‘klein maar dapper’ sprokkelde Mesen in verhouding tot zijn totaal aantal volwassen inwoners vorig jaar bij de eerste editie de meeste stappen. En die wisselbeker willen we nog een jaar langer houden.” Mesen won de stappenclash van Vlaams Instituut Gezond Leven met 6,530 km per inwoner. Mesen ontving daarvoor naast de wisselbeker ook een fietstrapper. “Deze staat opgesteld op ons speelplein op de Markt en wordt voornamelijk door onze senioren gebruikt.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.