Mesen krijgt officieel pleegzorglabel

Schepen Melanie Verdru mag het label ontvangen onder het goedkeurend oog van haar collega schepenen en de burgemeester.©Eric Flamand
Schepen Melanie Verdru mag het label ontvangen onder het goedkeurend oog van haar collega schepenen en de burgemeester.©Eric Flamand
Redactie KW

Pleegzorg West-Vlaanderen heeft het officiële ‘Pleegzorglabel’ overhandigd aan de stad Mesen. “Er is dringend nood aan extra pleeggezinnen. Momenteel staan er ongeveer 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst, daarom steken we graag een helpende hand uit,” reageert bevoegd schepen Melanie Verdru (MLM).

In West‑Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 1000 pleeggezinnen die samen meer dan 1300 kinderen en (jong)volwassenen met een beperking opvangen. Aangezien nog niet iedereen een plekje in een gezin gevonden heeft riep Pleegzorg West-Vlaanderen de steun van de Vlaamse gemeente- en stadsbesturen in met als gezamenlijk doel: Pleegzorg West‑Vlaanderen lokaal meer bekend te maken en Vlaamse gezinnen warm maken voor pleegzorg.

Kans op opgroeien

“Mesen is een warme en kindvriendelijke stad, die kansen geven en grijpen stimuleert en Pleegzorg mee zal ondersteunen het maatschappelijk draagvlak te vergroten zodat alle kinderen, die niet (meer) thuis kunnen wonen de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving,” aldus schepen Melanie Verdru (MLM).

Wie pleeggezin wil worden kan de nodige info krijgen aan de balie van het Mesense stadhuis. Daar staat symbolisch een kartonnen huisje met in de schoorsteen witte zakdoekjes. “Symbool voor witte rook, omdat Mesen haar medewerking verleende en verder ook om ons algemeen thema ‘een lach en een traan’ verder te accentueren,” zegt Melanie Louagie van Pleegzorg West-Vlaanderen. Mesen telt op dit moment één pleeggezin. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.