Mesen is helemaal sneeuwvrij

Er is overal in Mesen gestrooid.©Eric Flamand
Er is overal in Mesen gestrooid.©Eric Flamand
Redactie KW

Wie zich waar dan ook in Mesen op de openbare weg begeeft, kan dat sneeuw- en ijsvrij doen. “We strooien echt in alle hoekjes van onze stad. Natuurlijk op onze hoofdwegen maar ook in onze wijken en in doodlopende straatjes”, weet burgemeester Sandy Evrard die van heel wat Mesenaars lovende kritiek kreeg op deze aanpak.

Om de wegen sneeuwvrij te maken, doet stad Mesen een beroep op landbouwer Marc Decroix. “Hij staat steeds paraat om uit te rijden. Vaak moet ik hem niet eens contacteren om te melden dat er moet gestrooid worden. Indien ik het wel doe, is het omdat de lokale politie mij bericht over gladde gewestwegen. Marc neemt dan meteen ook alle wegen van onze kleine stad er bij. Hij heeft ook voldoende technische bagage om bij te strooien waar nodig. Zoals op onze markt waar de wind voor een sneeuwophoping kan zorgen.” Waar de landbouwer niet met de tractor bij kan, springt de technische dienst in. Zo maken ze de wandelweg tussen de wijk en de markt steeds weer veilig.”

“Eén grote familie”

Ook de Mesense voetpaden zijn sneeuw- en ijsvrij. “We zijn echt één grote familie. Ik deed een oproep via sociale media om de voetpaden te vegen en daar werd massaal op gereageerd. Ik zie ook dat heel wat Mesenaars bijspringen voor mensen die minder mobiel zijn. Ik ben echt trots op iedereen die dat mogelijk maakt.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier