Merel Decapmaker is 21 in 21: “Ooit deelnemen aan Miss België”

Merel Decapmaker. (gf)
Redactie KW

Merel Decapmaker is geboren op 28 augustus. Haar papa heet Dietrik Decapmaker, haar mama Veronique Vanden Broecke en haar pluspapa Niki Genouw. Ze heeft nog een jongere broer van twaalf jaar, Matti.

Merel nam al deel aan verschillende missverkiezingen en schopte het in 2019 tot eerste eredame van de Miss Batjesverkiezing. Ze werkte als commercieel consulente bij Jobfixers en verdient momenteel haar brood bij DHL. Het liefste brengt ze haar weekend door met haar vriend en haar vriendinnen. Op zaterdag of zondag gaat ze ook altijd langs bij haar mama die in Koekelare woont. In coronatijd waren haar vriend, mama en pluspapa haar knuffelcontacten.

Hoe ziet een doordeweekse dag er voor jou uit?

“Door corona zagen mijn weken er wat ongestructureerd uit. Er zat niet echt een patroon in aangezien de dingen beperkt waren. Gelukkig gingen de cafés in het begin van de zomer terug open en kon ik mijn vrienden terugzien.”

Waar hield je je tijdens de lockdown vooral mee bezig?

“De voorbije maanden heb ik mij vooral goed kunnen amuseren met TikTok. Daarnaast hebben mijn papa en ik ons huis een geslaagde make-over gegeven.”

Wat is jouw favoriete muziek?

“Ik heb vooral een zwak voor Marco Borsato. Met papa heb ik nog een van zijn concerten bijgewoond. Voor festivals vind ik het nog te vroeg. Ik ben al blij dat we terug van de terrassen mogen genieten.”

Hoe ga je om met sociale media?

“Die zijn voor mij een verslaving. Ik ben graag bereikbaar en op de hoogte van de nieuwe dingen en nieuwste trends in de wereld.”

Kom je goed overeen met je ouders?

“Ja hoor, ze zijn perfect mee met hun tijd en kunnen zich volledig vinden in de keuzes en beslissingen die ik elke dag maak.”

Waar kun je je aan ergeren?

“Ik heb een hekel aan mensen die direct een oordeel vellen. Ik vind dat je iemand eerst moet leren kennen. Natuurlijk kan niet iedereen je beste vriend zijn, maar respect hebben voor elkaar vind ik heel belangrijk.”

Waar ben je aan gehecht?

“Ik hecht heel veel waarde aan foto’s van mijn overleden beste vriend. Die heb ik allemaal uitgeprint voor het geval mijn gsm ooit kapot gaat. Die herinneringen wil ik absoluut niet kwijt. Twee jaar geleden heb ik van mijn papa een chocoladebruine labrador gekregen. Na lang discussiëren kreeg hij de naam Simba. Ik kan me geen leven voorstellen zonder hem.”

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

“Deelnemen aan Miss België staat met stip op één. Binnen tien jaar hoop ik op het ideale cliché; huisje, tuintje, kindje.” (KK)