Merchandise Essentials uit Roeselare opent twee nieuwe kantoren in Polen

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Merchandise Essentials uit Roeselare opende twee nieuwe kantoren in Polen, meer bepaald in Lodz, de textiel hoofdstad van Europa en een verkoopkantoor in Gdansk, het Poolse Antwerpen.

Merchandise Essentials is gespecialiseerd in het maken van gepersonaliseerde kledij en items. “Van de woonkamer naar 3 internationale kantoren is al een hele tocht geweest”, aldus zaakvoerder Niels Vandecasteele. “In 2019 openden we ons eerste buitenlands kantoor in Nederland, wat buitengewoon succesvol is gebleken. De lessen die we in dit eerste traject geleerd hebben zijn enorm waardevol in onze verdere expansie.”

Traditioneel openen de meeste bedrijven een kantoor in Polen om werk te outsourcen, maar bij Merchandise Essentials is het net omgekeerd. “De Poolse markt is aan een recordtempo aan het evolueren, waar er 5 jaar geleden amper marketing gedaan werd door bedrijven, is er nu een ware kentering”, zegt zaakvoerder Steven Callens. “Deze kantoren zijn een investering in de toekomst van een opkomende economische grootmacht.”

Merchandise Essentials startte in 2016 al de samenwerking met verschillende Poolse textielproducenten, vooral uit noodzaak omdat dit lokaal in België niet meer te vinden was. Sinds hun eerste autorit naar Lodz, tijdens een sneeuwstorm in januari, zijn zowel het bedrijf zelf als het land Polen veel veranderd. “De snelheid van evolutie is indrukwekkend en we zijn ervan overtuigd dat de twee nieuwe kantoren sterke aanwinsten zullen zijn voor het bedrijf.”

De opening van internationale kantoren blijkt een schot in de roos te zijn, want er zijn nog meer plannen om te internationaliseren. Merchandise Essentials is ondertussen ook gestart met de opbouw van hun kantoor in Berlijn!

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier