Mercedes vliegt in brand in Menen, buurt vermoedt kwaad opzet

De brandweer was erg snel ter plaatse. © CLL
Christophe Lefebvre

De inwoners van de Moeskroenstraat in Menen werden maandagavond opgeschrikt door een autobrand. Hoewel niemand gewond raakte, werd de getroffen wagen volledig vernield. Het is het zoveelste incident op korte tijd in de grensgemeente waarbij vuur de hoofdrol speelt.

Lauwenaar Vincent Dubois was op bezoek bij enkele vrienden, toen rond 22.30 uur het noodlot toesloeg. “Er werd hard op de deur geklopt door de buren”, klinkt het ontredderd.

“Ze riepen dat mijn wagen in brand stond. Ik holde naar buiten en kon enkel maar toekijken hoe mijn auto, een recente sportwagen van Mercedes, door het vuur werd verslonden. Even dacht ik eraan om zelf nog te blussen, maar de vlammenzee was gewoon te intensief. Ik begrijp het niet. Wie doet nu zoiets? Ik heb met niemand problemen en ik werk keihard, dag in dag uit, om me deze wagen te kunnen veroorloven. Het is mijn passie en die ben ik nu volledig kwijt. Binnen een tweetal weken wilden we zelfs op vakantie vertrekken met de auto. Ik denk dat ik hier ook een streep door mag trekken. Ik weet het allemaal niet meer, dit is ronduit schandalig.”

De buren, die als eerste alarm sloegen, trokken meteen de kaart van kwaad opzet. “We hoorden een vreemd geluid buiten en we zijn natuurlijk ook even aan de voordeur gaan kijken”, klinkt het bij een van hen. “Tegen dat we onze voordeur konden openen, stond de auto reeds in lichterlaaie. We zagen hoe een man het op een lopen zette, een kerel die we niet hebben herkend. Of hij er iets mee te maken heeft is nog maar de vraag, maar het lijkt ons in ieder geval erg verdacht.”

Kwaad opzet?

De brandweer was erg snel ter plaatse en hoewel de vlammen snel onder controle waren, was alle hoop voor de wagen verloren. De officier was erg karig met commentaar en verwees meteen door naar de politie voor verdere details. Het onderzoek werd meteen gestart om uit te klaren of hier al dan niet sprake is van kwaad opzet.

Markant detail: zaterdagochtend werd er brand gesticht in een bestelwagen op een parking aan de Oostkaai en zondagavond werd er brand gesticht in een woning, slechts enkele meters verderop. Of er al dan niet een link is tussen deze voorvallen en de uitgebrande Mercedes maakt deel uit van het onderzoek.

https://www.youtube.com/watch?v=Qp1MDmSNpMM

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.