Mensen met dementie en mantelzorgers in de watten gelegd

Katrien Douchy, Annie Vandewalle, Ann-Mie De Bosscher, schepen Renaat Vandenbulcke, Manon du Bois en Laurie Saelens gaven wat meer uitleg over de verwendag voor dementen en hun begeleiders. © WO
Redactie KW

Maandag 21 september staat voor Wereld Alzheimerdag en dat wilde men binnen de dienst Thuis- en Ouderenzorg van het IVA Zorg niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Daarom werd in de namiddag in de lokalen van het LD Allegro langs de Volkslaan in Menen een verwendag georganiseerd voor mensen met dementie maar ook voor hun mantelzorgers.

“We nodigden een demente uit en de persoon die ervoor zorgt voor een gezellige babbel, proevertjes en een glaasje bubbels en een ontspanningsmoment met aromatherapie en gebruik van kruiden”, aldus Annie-Mie Debosscher.

Stijgende cijfers

Gelijktijdig presenteerde men ook de nieuwe brochure dementie “Als je ermee te maken krijgt”.

“Dementie, de cijfers liegen er niet om”, vervolledigt schepen Vandenbulcke. Elke vier seconden krijgt iemand op onze aardbol dementie. Een op de vijf mensen loopt het risico om dementie te krijgen. Men berekende dat in 2035 in Vlaanderen alleen al het aantal dementerende personen met 42% zal toegenomen zijn, voor Menen betekent dat een toename van 737 nu tot 953 in 2035. Cijfers die boekdelen spreken.” (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier