Mennefeesten in Ingelmunster nemen maatregelen tegen hevige wind

De Nederlandse zangeres Jettie Pallettie komt ook naar de Menne. Je ziet ze hier tussen voorzitter Bart Buyse (links), de bestuursleden Thomas Van Overschelde en Pierre Buyse. Achteraan de Menne-bestuursleden Johny Demeester, Marc Verstraete en Géry Vanneste. © FODI
Redactie KW

Vrijdagnamiddag begonnen de 41ste Mennefeesten in Ingelmunster. Ook vandaag en zondag valt er veel te beleven in en rond de imposante feesttent op de hoek van de Bruggestraat en het Molleveld in Ingelmunster.

Het comité is nog meer alert dan in de voorbije jaren wegens de melding van hevige windstoten tot 80 km per uur en dus de negatieve weersvoorspellingen. “We hebben de vlaggenmasten die vooraf in de grond van onze Menneweide werden gezet terug eruit gehaald”, zegt voorzitter Bart Buyse. “We willen geen risico nemen dat die bij hevige wind zouden omver vallen. Gisterenavond hielden we de grote tent ook zoveel mogelijk dicht. Er stonden dus geen zijkanten open. Enkel de hoofdingang was toegankelijk. We hebben ook alles wat rond de hoofdtent en de VIP-tent stond en dat los stond ofwel verankerd of verwijderd, kwestie van ook daar geen problemen te creëren. Momenteel verloopt alles zonder problemen. Volgens de weervooruitzichten gaat het naar de avond toe beter worden.”

Deze avond ben je welkom op de Menne voor een Party Night@De Menne met optredens van Get Ready!, Peter Koelewijn, Jettie Pallettie, De Alpenzusjes, Swoop, Yves Segers en DJ Ward. Op zondagavond is het Menne’s Showavond met Christoff Live, Corry Konings, Luc Steeno, Jo Vally en DJ Dennis. De avondshow op zaterdag kost aan de deur 20 euro, vooraf 15 euro. Op zondagavond kom je erin voor 25 euro aan de deur, 20 euro in voorverkoop.

Kaarten: 0476 69 35 75 of www.mennefeesten.be.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier