Menne deelt 600 zomerbloeiers uit aan wijkbewoners in Ingelmunster

Bart Buyse, voorzitter Mennefeesten in Ingelmunster, en zoon Lewie bij de karren vol zomerbloeiers die worden uitgedeeld aan de Mennebewoners. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondagvoormiddag trokken bestuursleden van de Mennefeesten in Ingelmunster op pad naar de wijkbewoners. Wegens de coronacrisis mogen de 42ste Mennefeesten midden augustus niet plaatsgrijpen. Het is de eerste keer in al die jaren dat er geen grootse driedaagse wordt gehouden.

“Dit is natuurlijk pech voor veel mensen die van buiten onze gemeente ieder jaar trouw afkomen, maar vooral ook voor onze vele Mennebewoners die er altijd graag bij zijn”, zegt voorzitter Bart Buyse. “Met het bestuur kwamen we in deze periode niet bijeen om te bespreken wat we konden doen. Alles gebeurde via telefoon en mail, waarna we tot een unaniem besluit kwamen om eens onze Mennebewoners te verwennen. We kochten 600 zomerbloeiers Petunia’s aan bij de lokale kweker Filip Dendauw uit de Zuidstraat in Ingelmunster. De zomerbloeiers kunnen worden opgehangen. Op iedere groene pot hangt er een zelfgeschreven boodschap door onze medewerkster Hannelore Vandenabeele uit Ingelmunster. Zij schreef telkens neer : De Menne denkt aan u. Het bestuur. Ook wij respecteren de maatregelen van social distancing. Bestuursleden die rondgaan, komen elk op een ander uur toe om de zomerbloeiers op te halen, doen alleen hun ronde en keren dan direct terug naar huis. We hopen met dit bloemetje wat zonneschijn te brengen in de huizen en harten van onze trouwe Mennebewoners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier