Menenaar behaalt als eerste Belg ooit de internationale R10.000 medaille

Mic Camertijn werd eind januari gehuldigd voor het behalen van zijn internationale medailles. (GF)
Redactie KW

Nadat Mic Camertijn in 2011 en 2012 Belgisch kampioen langeafstandsfietsen werd, behaalde hij in 2013 zowel de Randonneur 5000 als de Randonneur 10.000. Hij is de eerste Belg ooit die de internationale R10.000 medaille krijgt.

“Randonneur staat voor lange afstanden. Daarmee bedoelen ze 200 kilometer of meer. Ik denk bijvoorbeeld aan 300, 400 en zelfs 600 of 1.000 kilometer. In tegenstelling tot een wielerwedstrijd rijden we niet om een eerste plaats maar gaat het om het aantal kilometer dat je rijdt. Bij elke rit heb je een minimumtijd en een maximumtijd om die afstand af te leggen. Je bepaalt zelf wanneer je stopt om te eten of om te rusten.”

Over de aflevering waarin Tom Waes en Koen Wauters Parijs-Bordeaux moesten rijden heeft Mic zo zijn eigen mening.

“Ik kan moeilijk geloven dat ze het effectief gedaan hebben. Lange afstanden kan je alleen doen als je getraind bent. Het lukt al zeker niet met zo’n fiets en zo’n outfit. Ik heb mensen zonder trainen van hun fiets zien stappen als wrakken, ze konden amper hun hoofd nog opheffen. Je moet voor zo’n lange rit niet alleen uithoudingsvermogen hebben maar ook een sterk lichaam. Het is ongelooflijk zwaar. Ze noemen ons niet voor niets de zotten van de koers.”

(Lien)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.