Menen wil de zomer onvergetelijk maken met Boulevard Solar

Het was burgemeester Eddy Lust die met de schepenen Herman Ponnet (Evenementen), Virignie Breye (Toerisme), Griet Vanryckeghem (Cultuur), Hannah Maddens (afdelingsveratwoordelijke Vrije Tijd) en Ghiel Vandenberghe (directeur CC De Steiger) Boulevard Solar voorstelde. (foto WO)
Redactie KW

Menen stelde onlangs zijn nieuwe huisstijl voor, een stijl die staat voor kleur. Deze kleuren worden nu aangewend in het nieuwe coronaproof zomeraanbod voor Menen, Rekkem en Lauwe dat samen met het CC De Steiger gerealiseerd wordt onder de noemer Boulevard Solar.

“Boulevard Solar omvat een 20-tal nieuwe doorlopende nieuwe initiatieven, maar ook een 40-tal activiteiten die zullen plaatsvinden tussen 1 juli en 5 september”, vertelt schepen Griet Vanryckeghem. “Het worden laagdrempelige culturele, sportieve, literaire en vaak ook participatieve activiteiten. Alles zal worden uitgewerkt volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. Er komen nieuwe wandel- en fietsroutes, een gratis tentoonstelling in het stadsmuseum rond humor, kajaktochten op de Leie en in een straten en pleinen voorbijtrekkende culturele acts die vanop de stoep te volgen zullen zijn. Het zomerse ‘Toerist in eigen stad’ zal benadrukt worden met acties zoals de verhuur van billenkarren met gids. Boulevard Solar zal niet alleen in Menen plaatsvinden, maar ook in de deelgemeenten en meermaals in samenwerking met lokale verenigingen, creatievelingen en lokale handelaars.”

“Het ganse pakket wordt aan de hand van een promocampagne aangekondigd door zes ambassadeurs vanaf donderdag 10 juli. Vanaf die datum worden de verschillende activiteiten stelselmatig aangekondigd en vanaf 22 juni zal het ganse aanbod online te bekijken zijn en via een huis-aan-huisfolder aan elk huisgezin worden bezorgd. Om te volgen kan men surfen naar www.menen.be/boulevardsolar en de sociale media-kanalen van de stad Menen en het CC De Steiger in de gaten houden.”

Prikkelende kalender

Burgemeester Eddy Lust voegt er nog aan toe: “Ik ben in de wolken dat we in een korte tijd, met alle diensten samen een prikkelende zomerkalender kunnen samenstellen en dat veel gezinnen in deze niet normale zomer toch nog veel zaken kunnen ontdekken en genieten in eigen stad en op een veilige manier. Iets wat de Schepenen enkel konden bevestigen.

Alles werd trouwens opgezet met publi- en evenementenkantoren uit eigen stad. Het kostenplaatsje zal om en bij de 100.000 euro bedragen, waarvan zo’n 35.000 euro ten laste zijn van de stad en het overige deel vanuit de provincie zal aangeboden worden.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.