Menen reikt cultuurprijzen uit

Van links naar rechts burgemeester Martine Fournier, Linda Provost (voorzitter Cultuurraad), Frederic Dehaudt (CSA), Kristof Desmet, Henk Delabie en schepen van Cultuur Griet Vanryckegem. © WO
Redactie KW

In het stadhuis van Menen reikten de cultuurraad en het stadsbestuur donderdagavond de Prijzen voor Cultuurverdiensten uit aan Kristof Desmet (persoon), Bastion 10 (project) en Centrum voor Stedelijke Acupunctuur (vereniging).

Kristof Desmet ontving de prijs voor meest cultuurverdienstelijk persoon. De 47-jarige Lauwenaar is leraar Nederlands aan het VTI Ieper. In 2016 debuteerde hij als jeugdschrijver met ‘Scherven’. Dit jaar verscheen zijn tweede jeugdboek ‘Mus’. Dat vertelt het verhaal van Merel, een puber die rebelleert tegen haar gescheiden ouders en hun nieuwe liefdespartners.

‘Bastion 10’ werd gelauwerd als bijzonder cultuurverdienstelijk project. Ghislain Verstraete en Henk Delabie organiseerden dit kunstenproject van 5 tot 14 mei 2017. In de historische kazematten aan de Oude Leielaan werden er beeldhouwwerken van 14 kunstenaars tentoongesteld.

Frederic Dehaudt mocht namens Centrum voor Stedelijke Acupunctuur (CSA) de prijs voor de meest cultuurverdienstelijke vereniging in ontvangst nemen. CSA is een burgervereniging die zich bekommert om Menen, haar identiteit en haar dynamiek. Enkele opmerkelijke CSA-initiatieven die het afgelopen cultuurjaar de revue passeerden, zijn de theatervoorstelling ‘Mijn paspoort ligt in de nachtwinkel’, de tentoonstelling en het concert van Ugly Papa’s, Barak Futur en het Museum voor 1 dag van de Barakken.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier