Menen opent Infopunt Dementie in Applauws

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

“Menen speelt en zal altijd een actieve rol blijven spelen in het leven van mensen die te kampen krijgen met dementie!” Krachtige woorden van Schepen Renaat Vandenbulcke bij de opening van het Infopunt Dementie in Lauws cultuurcentrum Applauws. Het eerste van 6 nieuwe punten waar zowel patiënten als familie en vrienden terecht kunnen.

Wereld Alzheimer Dag, een symbolische dag die niet per toeval werd gekozen voor de opening van de nieuwe infopunten die de grensstad heeft geopend. “Meer dan 900 inwoners van onze gemeente krijgen dagelijks te kampen met de gevolgen van dementie, een aandoening die een impact heeft op hun volledige omgeving. Vrienden, familie en mantelzorgers lopen vaak verloren in het warrige aanbod van hulpverlening. Met onze Infopunten Dementie wordt hulp en ondersteuning gestroomlijnd en krijgt iedereen meteen bijstand waar nodig.”

De 6 nieuwe punten werden verdeeld over het volledige grondgebied van Menen zo blijkt. “Onze 3 lokale dienstencentra vervullen vanaf heden deze niet te onderschatten functie” klinkt het verder. “Daarnaast werken we eveneens nauw samen met 3 antennepunten, die elk hun eigen expertise eveneens in de strijd gooien.”

Menen speelde in het verleden reeds een cruciale rol in de omkadering van mensen die met dementie worden geconfronteerd. In 2015 werd het eerste zorgcafé geopend, een ontmoetingsplaats specifiek gericht op mantelzorgers. In 2017 volgde dan een familiegroep en in 2019 werd de kaart van ‘dementievriendelijke gemeente’ getrokken.

Alle relevantie informatie werd verzameld op de website van de gemeente: https://www.menen.be/zorg-menen/dementievriendelijke-gemeente

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier