https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen kiest voor GPS-game om erfgoed in de kijker te zetten

Op een speelse manier leer je het Meense erfgoed kennen.© CLL
Op een speelse manier leer je het Meense erfgoed kennen.© CLL
Redactie KW

Poets de schilden, slijp de zwaarden en haal de smartphone boven. Dankzij een gloednieuwe GPS-game kun je vanaf vandaag beginnen aan de verovering van Menen, zonder bloedvergieten weliswaar.

Het initiatief komt uit van de dienst Toerisme en de dienst Erfgoed, die voor de gelegenheid de handen samen sloegen. “Onze stad heeft zoveel potentieel maar het blijft natuurlijk altijd de uitdaging om mensen te stimuleren ons erfgoed te ontdekken”, horen we van bevoegd schepen Griet Vanryckegem. “We wilden een educatief en speels alternatief vinden voor de begeleide wandelingen met een gids. Uiteindelijk gingen we aan de slag met onze smartphone en kwam de GPS-game tot stand.”

Met de titel ‘Verover de stad’ wordt meteen de nadruk gelegd op de kern van de game. “De GPS van je smartphone loodst je doorheen de historische kern van de stad”, gaat de schepen verder. “Aan iedere halte is er een opdracht die moet worden uitgevoerd. Dat kan gaan om een meerkeuzevraag of een activiteit die moet worden uitgevoerd. Er zijn een 15-tal stops voorzien op een parcours dat ongeveer 4 kilometer lang is. In een kleine twee uur kun je als heuse ridder door de stad trekken en zo Menen virtueel veroveren. Per opdracht worden er ook punten toegekend en op het einde van de game kom je zo in een rangschikking terecht. Met die competitieve toets wordt het extra leuk voor iedereen.”

App installeren

Naast een individuele beleving wil Menen vooral inzetten op groepen. “Dan denken we aan scholen, toeristen of zelfs bedrijven oor scholen voorzien we het geheel nog van wat extra pit. Via de dienst Toerisme kunnen ze de klas uitrusten met leuke attributen, waardoor het voor de kinderen een onvergetelijke maar vooral educatieve uitstap wordt.”

“In andere steden bestaat dergelijke game al maar wij wilden het laagdrempelig houden. Deelnemen is volledig gratis Ht enige wat je moet doen is de app op je smartphone installeren. Klinkt het allemaal te ingewikkeld? Dan volstaat het om aan te kloppen bij de dienst Toerisme, ze helpen je graag op weg.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten