Menen is voor het tweede jaar op rij verkozen tot meest marginale stad in Vlaanderen

Redactie KW

De strijd is beslecht! Na een genadeloze wedstrijd werd Menen opnieuw verkozen tot meest marginale stad van Vlaanderen. Het laat Oostende en Aalst mijlenver achter zich aan. Op sociale media is de euforie compleet en wordt deze titel, voor het tweede jaar op rij nota bene, uitbundig gevierd.

Het gaat hier vanzelfsprekend niet om een erkende verkiezing, georganiseerd door lokale of regionale overheden. ‘De meest marginale stad van Vlaanderen’ is een ludieke actie, op poten gezet door de mensen achter de Facebookpagina Departement Der Vlaemsche Memes. Ieder jaar opnieuw worden 18 steden geselecteerd en is het aan de Facebookgebruikers om te gaan stemmen. Iedere ronde opnieuw worden de afvallers verwijderd, tot er slechts twee namen overblijven. De finale ging dit keer tussen Menen en Oostende. Duizenden mensen van over het gehele gewest volgden de stemming van nabij, waardoor deze ondertussen populairder is geworden dan veel grote, gemediatiseerde events.

Pittig detail: het zijn vooral de Menenaren zelf die Menen richting overwinning hebben geduwd. Heel wat bekende namen, zowel jong als oud, riepen op om voor hun thuisstad te gaan stemmen. Een duidelijk teken dat, hoewel Menen gebukt gaat onder geen al te best imago, de Menenaren zelf de zaken kunnen relativeren en trots zijn op hun nieuwe, ludieke titel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier