Menen herdenkt overledenen in coronatijden

Bo Decramer, een van de initiatiefnemers, op het kerkhof van Lauwe.©wilfried Ossieur WO
Bo Decramer, een van de initiatiefnemers, op het kerkhof van Lauwe.©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

Net één jaar nadat het coronavirus deel begon uit te maken van ons dagelijks leven wil men in Groot-Menen de inwoners laten weten dat men de coronadoden niet vergeet.

Daarom zetten Reveil Lauwe en de vzw Boegie Woegie, samen met de organisatie van Reveil Vlaanderen, van 15 tot 21 maart een hartverwarmend project op rond troost en hoop. Op deze manier willen ze de vele mensen, die niet waardig konden afscheid nemen van hun dierbare, een hart onder de riem steken onder het motto ‘Menen vergeet je niet’.

Digitale boodschappen

Iedereen kan hieraan meewerken. In het project ‘Boodschap aan de Overkant’ kunnen inwoners een digitale boodschap sturen als antwoord op de vraag ‘Wat zou je sturen als je nog 1 sms’je (sm-mis-je) kon zenden naar een dierbare die door corona is overleden?’. In de week van maandag 15 tot zondag 21 maart worden deze boodschappen elke dag afwisselend geprojecteerd in het straatbeeld van Menen, Lauwe en Rekkem, dit vanaf zonsondergang tussen 19 uur en 21 uur. De projectiebeelden van deze ‘sm-mis-jes’ worden elke avond ook via sociale media gedeeld, waardoor iedereen die kan zien en zelf verder kan verspreiden.

Deelnemen kan door je eigen ‘Boodschap aan de Overkant’ voor je dierbare of je goeie kennis achter te laten op www.reveil.org of richt je smartphonecamera op het icoontje op de affiche. Het doel van de actie is om afscheid en rouw bespreekbaarder te maken. alles is te volgen via de Facebookpagina ‘Reveil Menen’. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten