Menen gaat op zoek naar gouden Wieltjesprinses

Sofie Marey en haar eredames Morgane Vermeulen en Chanel Debavelaere zagen hun titel uit 2019 vorig jaar verlengd, maar veel vreugde beleefden ze er door corona niet aan.© Wilfried Ossieur
Sofie Marey en haar eredames Morgane Vermeulen en Chanel Debavelaere zagen hun titel uit 2019 vorig jaar verlengd, maar veel vreugde beleefden ze er door corona niet aan.© Wilfried Ossieur
Redactie KW

In Menen wordt dit jaar opnieuw een Wieltjesprinses verkozen. De inschrijvingen hiertoe zijn gestart. Al bijna 20 jaar gaat de winnares door het leven als Stadsambassadrice, maar naar aanleiding van de 50ste editie wordt dit jaar nog eens geopteerd voor een Wieltjesprinses.

Op 23 maart 1971 kondigde het Stedelijk Comité voor Handel en Toerisme de eerste editie van de Wieltjesprinsesverkiezing aan. Nu 50 jaar later staan de organisatoren aan de vooravond van het gouden jubileum van deze verkiezing. De titel Wieltjesprinses werd in 2002 veranderd in de titel van Stadsambassadrice. Voor de jubileumeditie wordt nu teruggegrepen naar de oorsprong. Bijgevolg zal Menen dit jaar opnieuw een Wieltjesprinses hebben.

Nadat de verkiezing vorig jaar wegens de coronamaatregelen werd afgelast, hoopt schepen van Evenementen Herman Ponnet dat het gebeuren dit jaar wel zal kunnen plaatsvinden. De verkiezing staat gepland op zaterdag 28 augustus in theaterzaal De Steiger.

Nostalgie

Bedoeling is er naar aanleiding van het jubileumjaar een show van te maken gekruid met veel nostalgie, met de rijke geschiedenis van de verkiezing als rode draad.

Momenteel loopt dus de zoektocht naar jongedames die het begeerde kroontje willen opzetten. “Bedoeling is dat de Wieltjesprinses en haar eredames onze stad vertegenwoordigen op tal van activiteiten”, zegt schepen Herman Ponnet. “Jongedames tussen 17 en 27 jaar die in de stad wonen of er door werk, school of verenigingsleven een link mee hebben, kunnen zich inschrijven. Alle deelnemers krijgen trouwens een mooi prijzenpakket.” (WO)

Kandidates kunnen zich inschrijven via www.menen.be/wieltjesprinses of via een e-mail naar de dienst evenementen op evenementen@menen.be . Kandidaten kunnen ook extra info opvragen bij deze stadsdienst, telefonisch op 056 52 94 15.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.