Menen Beacht verhuist van Waalvest naar Groentemarkt: “Nu meer toevallige passanten”

Tot vorig jaar vond het event plaats op de Waalvest. © MPM
Redactie KW

De vierde editie van Menen Beacht ziet er anders uit dan de vorige. Het hele zandspektakel verhuist van de Waalvest naar het centrum op de Groentemarkt. Door een te hoge kostprijs wordt er geen BK-manche beachvolley meer georganiseerd in Menen. Maar de beachvolleytoppers komen op zondag wel hun kunstjes tonen tijdens een exhibitietoernooi. Daarbij ook heel wat streekgenoten.

Door Maxime Petit

Gisteren (donderdag, red.) maakten zo’n 60 kinderen van de speelpleinwerking al kennis met het zand op de Groentemarkt. Zij kregen er initiatielessen beachvolleybal. “Op die manier worden de terreinen maximaal gebruikt“, zegt initiatiefneemster Anne Verhelst. Het staat nu al vast dat het ook vanavond heel druk wordt rond en op het Meense zand.

“We verwelkomen tien ploegen die deelnemen aan het bedrijventoernooi en met 200 inschrijvingen voor onze barbecue zitten we helemaal vol. Op zaterdag nemen 25 ploegen deel aan het recreantentoernooi.”

G-netbal

Nieuw op zondagvoormiddag is het G-netbaltoernooi voor mensen met een beperking en een kubbtoernooi. In de namiddag komen de beste beachers van België hun kunsten opvoeren tijdens een exhibitietoernooi. “Geen officiële BK-manche meer, maar toch konden we de Belgische toppers strikken”, zegt Anne Verhelst. “Bijna iedereen die we vroegen, zag het zitten. Misschien zit de prijzenpot van 500 euro er wel voor iets tussen.” Onder de aanwezigen ook Menenspelers Anshel Ver Eecke, Martijn Colson en Lars Maddens. Ook de gebroeders Vandecaveye – momenteel ijzersterk bezig in het Belgisch kampioenschap – passeren langs de Groentemarkt.

Hoofdorganisatoren Anne Verhelst en Philippe Bille.
Hoofdorganisatoren Anne Verhelst en Philippe Bille.© MPM

De Waalvest vormde de voorbije drie jaren het gezellige decor van het beachvolleybalevent in de grensstad, volgens sommige spelers zelfs een van de gezelligste sites van het beachcircuit. Toch koos de organisatie voor een verhuis naar het centrum. “Ik had het gevoel dat we te weinig toevallige passanten konden aantrekken op de vorige locatie”, verduidelijkt Anne Verhelst.

Iedereen welkom

We hadden op de Waalvest alleen maar bezoekers die iets met het volleybal te maken hadden. Dankzij de nieuwe locatie in het centrum kunnen we ook mensen aantrekken die niets van volleybal kennen en er ook niets mee te maken hebben. En dat is een goede zaak want iedereen is welkom. Ik vind trouwens dat de Groentemarkt ook zijn charmes heeft dankzij de vele mooie gebouwen. We gaan de site nog gezelliger aankleden met terrasjes en boompjes. Het wordt er leuk toeven in allicht ideale weersomstandigheden.”

Lange tijd zag het ernaar uit dat het beachvolleybal in Menen niet zou kunnen doorgaan na het afhaken van hoofdsponsor Galloo. “Gelukkig dienden andere sponsors zich spontaan aan en ook de stad Menen heeft ons op logistiek vlak een serieuze duw in de rug gegeven. Het stadsbestuur wilde dat zo’n mooi evenement kon blijven plaatsvinden in deze stad.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.