https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Memorial Johan Morlion toont je de mooiste plekjes

We zien van links naar rechts Danny Vanacker, Georgette Noyelle en Claeys bij ’t Klein Ventje van Elverdinge bezongen en gebeeldhouwd door Willem Vermandere en dikwijls gebruikt door Johan in zijn zoektochten. (foto RB) © Robert Barthier
Redactie KW

Nog tot 1 november kun je op één of meerdere dagen naar keuze deelnemen aan een korte auto- of fietszoektocht van 20 kilometer met aansluitend een wandelzoektocht van drie kilometer in het centrum van Ieper. De memorial Johan Morlion is een organisatie van WRV, de West-Vlaamse Rally-Vrienden als dank voor het samenstellen van 36 edities van de zoektocht Door de Westhoek door Johan en Georgette Noyelle.

36 jaar waren Johan en Georgette de samenstellers van de Autozoektocht door de Westhoek, één van de grootste van Vlaanderen, waarbij ze vele duizenden mensen zoekend de baan opstuurden en het landschap in de regio op een andere wijze leerden ontdekken. Ter nagedachtenis van Johan, die op 15 november vorig jaar het leven liet, organiseert de zoektochtenclub WRV nu een memorial met vertrek in Elverdinge en aankomst in het centrum van Ieper. De korte zoektocht, in de zelfde stijl als de vorige 36 edities, is een unieke gelegenheid om speciale hoekjes te verkennen in de streek.

Vriendenclub

“De WRV, West-Vlaamse Rally-Vrienden, met thuisadres West-Vlaanderen, is een vriendenclub, die als hoofdactiviteit rally’s organiseert en er aan deelneemt. Met dien verstande dat rally in ons geval zoektocht betekent en niet snelheidswedstrijd”, klinkt het. “De letter R kan ook staan voor raadsel want in ons tijdschrift verschijnt zes keer per jaar een raadselcompetitie. Johan en Georgette stonden mee aan de wieg van de vereniging. Meer info vind je op https://wrvzoektochten.be.”

Deelnameformulieren van de ‘WRV-herfstzoektocht Door de Westhoek’ aan 10 euro zijn te verkrijgen bij de dienst voor Toerisme in de Lakenhalle in Ieper, café ‘t Vervolg, café-slagerij In de Engel, bakkerij Peter en bij Georgette Noyelle in Elverdinge. “Iedere deelnemer ontvangt een waardevolle prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 21 november in Esen”, licht Danny Vanacker uit Langemark van de organiserende vriendenclub toe. (RLa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten