Melkronde bracht Luc en Marie Joseph uit Ardooie vijftig jaar geleden samen

Luc Deforce en Marie Joseph Van Eeckhout. © (foto JM)
Redactie KW

Luc Deforce en Marie Joseph Van Eeckhout vierden hun gouden huwelijksjubileum in coronastijl: afstand houden was de boodschap. Geen ontvangst in het gemeentehuis, maar een veilig bezoek van schepen Kathleen Verhelle aan huis in de Spinnekesambachtstraat.

Luc werd geboren op 8 oktober 1948 en Marie Joseph op 8 februari 1951. Ze leerden elkaar niet in een danszaal kennen, maar op de melkwagen. Hij ging op jonge leeftijd mee met zijn buurman op melkronde. De vader van Marie Joseph had ook een melkronde en deed dit met de tractor, die ook wel eens door dochterlief bestuurd werd. Later werden de twee ronden samengevoegd met de vrachtwagen van de melkerij en daar zat ook Cupido op…

Luc en Marie Joseph trouwden op 16 april 1970 in het gemeentehuis van Ardooie. Ze hebben twee kinderen: Nancy en Chris. Ze zijn inmiddels de trotse opa en oma van Quinten, Tristan en Aimée.

Luc werkte 44 jaar lang bij de firma Emmanuel Fraeye. Marie Joseph werkte 32 jaar lang als bediende op de hoofdzetel van de Bank van Roeselare. In 1998 kwam daar een einde aan door de overname van de bank door KBC.

Marie Joseph besteedt haar vrije tijd aan naaien, koken, tuinieren en fietsen. Luc houdt zich bezig met alles wat techniek is. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.