Melding van brandgeur blijkt plastieken zak op kookplaat

© (Foto JRO)
Redactie KW

De brandweer van Oostende kreeg kort na de middag een melding binnen van brandgeur en het afgaan van een brandalarm in de Kapellestraat. Na controle bleek het om een plastieken zak te gaan die achtergelaten werd op een warme kookplaat.

Het was een dame die op de bovenste verdieping van het gebouw woont die de brandweer verwittigde. Die nam het zekere voor het onzekere en kwam met de grote middelen ter plaatse in de in normale omstandigheden drukke winkelstraat.

“De zoon van de eigenaar van het appartement op de derde verdieping is ter plaatse gekomen en heeft voor ons het appartement geopend”, vertelt kapitein Van Moorter van de Oostendse Brandweer.

“Bij nazicht bleek het om een plastieken zak te gaan die werd achtergelaten op een nog warme kookplaat. Dat gaf een indringende geur en zorgde er ook voor dat het brandalarm afging. We hoefden niet te blussen en het appartement liep ook geen schade op. Na wat verluchten kunnen de eigenaars het appartement terug betreden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten