Melanie en Bram verhuisden van Westkerke naar Roesbrugge: “Hier kunnen we heerlijk vrij bewegen”

Melanie Beck en Bram Loete met hun tweeling Mila en Noor.© foto MD
Melanie Beck en Bram Loete met hun tweeling Mila en Noor.© foto MD
Redactie KW

Toen Melanie Beck en Bram Loete elkaar leerden kennen, gingen ze wonen in Westkerke bij Oudenburg. Maar daar was het veel te druk, en voor alles altijd naar Oostende trekken, was hen teveel. Ze verhuisden naar de Waaienburgseweg in Roesbrugge, waar ze heerlijk vrij kunnen bewegen.

Melanie Beck groeide op in Antwerpen, maar toen ze 15 jaar oud was, verhuisde het gezin naar Wevelgem. Ze studeerde voor verpleegster en is momenteel actief als zelfstandig thuisverpleegster samen met Els Delporte uit Haringe. Na haar opleiding trok Melanie naar de kustregio, en daar liep ze Bram Loete tegen het lijf. Hij is afkomstig van Brugge, waar hij ook opgroeide, en eens meerderjarig trok hij naar Westkerke, waar hij een woning kocht.

Bram volgde een opleiding als schrijnwerker, maar eigenlijk heeft hij dit nooit graag gedaan. Momenteel bedeelt hij de Streekkrant met 16 ronden voor meer dan 4.000 huizen. “We vertoefden in elkaars streek toen we elkaar tegenkwamen en al vlug een koppel werden. We hadden allebei werk toen we gingen samenwonen in de woning van Bram in Westkerke.

Westkerke is niet zo groot, maar we woonden in het centrum waar het wel heel druk kan zijn. En voor onze verplaatsingen moesten we altijd naar Oudenburg of zelfs verder naar Oostende, wat met alle verkeer ook niet altijd makkelijk was. Neen, daar zouden we zeker niet blijven wonen, en zo startte de zoektocht naar iets landelijker”, verwoordt Melanie de mening van beiden.

Tweeling en verbouwen

Vorig jaar kregen Melanie Beck (30) en Bram Loete (37) met Mila en Noor een tweeling, terwijl ze volop bezig waren aan de verbouwingen van hun in april 2016 aangekochte oudere woning langs de Waaienburgseweg in Roesbrugge. Dat vraagt dus heel wat organisatie voor beide ouders die fulltime werken.

Melanie en Bram wilden in de kustprovincie blijven wonen, en keken uit naar iets betaalbaars dat dan nog liefst op de buiten te vinden was. En via het internet vonden ze in Roesbrugge een woning die zeker driemaal minder kostte dan een gelijkaardig pand in Oudenburg. “Het was liefde op het eerste gezicht. Het was dan eigenlijk een dubbele woning die te koop werd aangeboden omdat de eigenaar ziek was, terwijl hij er eigenlijk een vakantiewoning wilde van maken.”

“Ondertussen hebben wij het tweede huis kunnen verkopen. We kochten de woning in april 2016 en kwamen er begin 2017 wonen. We wonen hier zeer graag, hoewel er vrij druk verkeer is op de baan tussen Krombeke en Roesbrugge. Wie weet, verhuizen we later naar een iets meer afgelegen plek. Door de Streekkrantronde van mijn man hebben we eigenlijk al iets op het oog.”

“Onze ouders begrepen niet waar we gingen wonen. Roesbrugge, waar ligt dat, zo klonk het. Maar ook zij vinden het hier veel rustiger dan bij hen thuis. Als onze tweeling naar school gaat, zullen we ook meer mensen leren kennen. We zitten nu immers volop in verbouwingen.”

Lokaal kopen

“Maar we zijn het hier al goed gewoon. Mijn man kent al bijna de hele regio en ikzelf kom als thuisverpleegster ook bij veel mensen in deze streek. We kopen heel lokaal en trekken dus naar Proven of Westvleteren. En als jonge mensen maken wij natuurlijk ook heel veel gebruik van het internet om aankopen te doen.”

“Voor grotere zaken trekken we graag naar Poperinge, dat zeker niet verder ligt dan Oostende toen we in Oudenburg woonden. Maar we raken alvast veel vlugger in de Hoppestad, en wanneer onze kindjes naar verenigingen of het middelbaar zullen gaan, zal het dus wel niet anders zijn. En vooral ook hebben we hier de ruimte voor onze pony’s, geitjes en kippetjes”, lacht Melanie. (PC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.