Meisje van 21 maanden opgesloten in snikhete wagen, nadat die zichzelf sluit: “Nachtmerrie van elke ouder”

Redactie KW

Een meisje van amper 21 maanden oud zat woensdagmiddag opgesloten in een snikhete wagen in Oostende. Vooraleer Célines ouders haar uit het kinderstoeltje konden halen, sloot de wagen zichzelf en lag de sleutel binnen. “We waren in grote paniek en gingen uit van het ergste. Dit wil je als ouder nooit meemaken”, vertelt mama Houda Abidi (31) uit Ieper. De redding was uiteindelijk te danken aan het snelle ingrijpen van de Oostendse politie en de takeldienst, die zelfs geëscorteerd werd doorheen de verkeersellende.

De kleine Céline uit Ieper, mama Houda en papa Mourad hadden woensdag een dagje aan zee gepland. “We waren nogal enthousiast bij aankomst in Oostende. Het zou de perfecte dag worden voor onze dochter. Het was stralend weer en echt warm. Toen ik Céline uit het kinderstoeltje op de achterbank wou halen, kreeg ik echter geen enkele deur nog open”, getuigt Houda uit Ieper, een vrouw met Tunesische roots.

Nachtmerrie van elke ouder

“Blijkbaar had ik de sleutel binnen laten liggen en had de wagen zichzelf gesloten. We waren meteen in grote paniek. De felle zon beukte in op de auto en de temperatuur steeg enorm snel. Ook Céline merkte dat er iets niet klopte en begon te wenen. Omdat het een feestdag was, waren de garages gesloten. In grote paniek belde ik de politie op. We dachten meteen aan het ergste. Dit is de nachtmerrie van elke ouder”, gaat Houda verder. Intussen probeerden Célines ouders hun dochtertje te kalmeren.

“We waren zelf volledig buiten zinnen, maar probeerden dat zo weinig te tonen aan haar. Om de beurt toonden we filmpjes door het raam met onze smartphone, zodat ze even afgeleid was. Na enkele minuten was de politie ter plaatse. Ze hadden al een takelaar opgebeld”, aldus de vrouw.

Politie-escorte

Het ging om Depannage SOS uit Oostende, waar takelaar Mathew Devriendt van dienst was. “Ik liet letterlijk alles vallen na het telefoontje en sprong in de takelwagen. Ik hoorde meteen dat het ernstig was. De politie vroeg welk traject ik zou afleggen. Het was namelijk erg druk in Oostende, met verkeersellende tot gevolg. Hun vrees was dat ik vast zou komen te zitten in het verkeer en er niet op tijd zou geraken. Ze hebben we opgewacht met een motard en me tot bij Thermae Palace, waar de auto stond geparkeerd, geëscorteerd doorheen het verkeer”, getuigt Mathew.

“Onze takelwagens zijn standaard uitgerust met materiaal om auto’s te openen zonder schade te berokkenen. Natuurlijk ga ik niet verklappen hoe dat moet”, lacht Mathew. Na een kwartier werd Céline uiteindelijk bevrijd uit de snikhete wagen, tot grote opluchting van haar ouders. “Ze was heel erg geschrokken en over haar toeren. Het heeft enige tijd gevergd om haar te kalmeren en we hebben ook meteen de airconditioning aangezet om haar wat af te koelen. Gelukkig was Céline ongedeerd, met grote dank aan de politie en de takeldienst. Zonder hen had dit dramatisch kunnen aflopen”, voegt Houda nog toe.

Toch nog leuke dag

“We twijfelden of we opnieuw naar huis zouden vertrekken, want we waren behoorlijk aangeslagen. Maar we zijn dan toch gebleven om Céline niet op te zadelen met een trauma aan een bezoek aan zee. We hebben er alsnog een heel leuke dag van kunnen maken op het strand, met een ijsje. Hoe dan ook wil ik andere mensen met kinderen waarschuwen: let op met auto’s die zichzelf vergrendelen. We hadden nooit gedacht dat dit kon gebeuren”, besluit ze.

Takelaar Mathew Devriendt bevestigt het gevaar. “Het komt meer en meer voor dat mensen per ongeluk hun kind opsluiten omdat nieuwe wagens vaak uitgerust zijn met elektronische snufjes en daardoor zichzelf sluiten. Normaal gebeurt dat niet als de sleutels binnen liggen, maar soms gebeurt het. Het is zeker niet de eerste keer dat ik voor zo’n geval moet uitrukken. Dit geval was wel veruit het dringendste, door de felle zon. Het gebeurt jammer genoeg ook dat mensen de gevaren van snel stijgende temperaturen niet inzien en hun huisdier achteloos achterlaten in de wagen.” (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten