Meisje van 10 uit Bredene schenkt haar lange haren aan Think Pink

Redactie KW

Ashley Deketelaere stapte deze week vastberaden naar de kapper om er maar liefst 25 centimeter van haar haar te laten knippen.

Anderhalf jaar had ze er voor gespaard, en deze week mocht Ashley haar haren dan eindelijk laten afknippen voor Think Pink, in de strijd tegen borstkanker. “Ik vind het allemaal zo erg voor die mensen”, vertelt ze. “Ze worden ziek en door de behandeling verliezen ze hun haar. Het was eigenlijk niet de bedoeling om mijn haar speciaal daarvoor te laten groeien. Ik hou van lang haar, maar als ik het mijne moet afknippen om andere mensen ermee te helpen, dan doe ik dat graag. Soms zie ik eens op het nieuws dat er mensen bepaalde acties doen voor Think Pink, of dat mensen in het ziekenhuis liggen en in een rolstoel zitten. Ik ken ook sommige mensen en kindjes die hetzelfde deden als ik. Op die manier vond ik dat ook ik mijn bijdrage moest leveren.”

In haar klas keken ze vreemd op toen ze zagen dat haar lange haren waren afgeknipt. “Maar ze vonden het heel goed dat ik dat gedaan heb”, vervolgt ze. “Een klasgenote deed twee weken geleden trouwens hetzelfde. Hopelijk kunnen we ook nog anderen inspireren.”

(JRO – Foto JRO)