Meisje dat haar tong uitstak tegen kanker is onverwacht overleden

De 9-jarige Steffie Vermaut uit Heule leek aan de beterhand, maar overleed kort nadat bij haar een nieuwe tumor was ontdekt.


Steffie Vermaut werd twee jaar geleden een bekend gezicht toen ze als 7-jarige voor de campagne van Kom op tegen Kanker letterlijk haar tong uitstak naar de vreselijke ziekte die het haar en zoveel andere mensen lastig maakte. Steffie vocht toen tegen een hardnekkige tumor op haar arm. De tumor werd weggesneden en Steffie doorstond de zware behandelingen. Ze bleef immer positief en troostte haar ouders zelfs als die het eens moeilijk hadden.

Meisje dat haar tong uitstak tegen kanker is onverwacht overleden


Het voorbije jaar leek Steffie genezen en wel en op de goeie weg naar een gezond leven. Ze kon weer naar school, beleefde plezier met haar vriendjes en vriendinnetjes en dacht niet meer aan ‘die ziekte’. Helaas sloeg vorige week het noodlot toe. Steffie voelde zich grieperig en moest overgeven. Haar ouders haalden er de dokter bij en toen ze niet beter werd, werd er een scan genomen. Die bracht de vreselijke waarheid aan het licht : een nieuwe tumor. Vlakbij haar hartje, waardoor opereren niet meer kon. De dokters deden nog wat ze konden, maar afgelopen weekend is het meisje ingeslapen. Ze leed geen pijn en heeft niet meer geweten dat ze weer kanker had.

Het is een immense schok voor haar familie, vrienden en voor Spes Nostra waar Steffie school liep. Het schoolfeest werd er afgelopen weekend afgelast en vervangen door een rouwmoment.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.