Hoe het ongeval zich precies kon voordoen, is nog niet helemaal duidelijk. De graafmachine stond vlak bij een loods op het erf van de grootouders van de kinderen. De jongen van 14 jaar bestuurde de machine, zijn zusje zat naast hem. Tot het omstreeks 15.30 uur misliep en het gevaarte kantelde.

© TP

Het meisje van elf kwam om een nog onduidelijke reden onder de machine terecht. Ondanks de snelle interventie van de hulpdiensten kon geen hulp meer baten. Het meisje stierf ter plaatse. De politie en hulpdiensten vingen de familie die vlakbij was meteen op.

Omdat er getuigen waren die de situatie konden schetsen, besliste het parket om geen verkeersdeskundige aan te stellen. Of de jongen met de machine mocht rijden, moet nog blijken.

Hoe het ongeval zich precies kon voordoen, is nog niet helemaal duidelijk. De graafmachine stond vlak bij een loods op het erf van de grootouders van de kinderen. De jongen van 14 jaar bestuurde de machine, zijn zusje zat naast hem. Tot het omstreeks 15.30 uur misliep en het gevaarte kantelde.Het meisje van elf kwam om een nog onduidelijke reden onder de machine terecht. Ondanks de snelle interventie van de hulpdiensten kon geen hulp meer baten. Het meisje stierf ter plaatse. De politie en hulpdiensten vingen de familie die vlakbij was meteen op. Omdat er getuigen waren die de situatie konden schetsen, besliste het parket om geen verkeersdeskundige aan te stellen. Of de jongen met de machine mocht rijden, moet nog blijken.