Meikermis krijgt een digitale editie

Dit jaar geen ballenworp vanuit het gemeentehuis maar een meikermis in je kot. © (JT)
Redactie KW

Traditioneel is er het eerste weekend van meikermis in Hooglede. De coronamaatregelen gooien echter roet in het eten maar de werkgroep feestelijkheden bedacht een alternatief programma om thuis de kermissfeer te beleven. Het gevolg: de allereerste meikermis in je kot!

Elke dag komt een post op Facebook van de gemeente Hooglede met meer details maar hieronder krijgt u al een kort overzicht van de activiteiten. De start wordt gegeven op donderdag 30 april met een bake-offwedstrijd. Maak zelf een taart of cupcakes in het thema ‘kermis’ en maak kans op 70 euro waardebonnen bij de lokale bakkers. De foto met het meeste vind-ik-leuks op dinsdag 5 mei om 18 uur wint zeven waardebonnen van 10 euro om bij de lokale bakkers te spenderen.

Op vrijdag 1 mei mag er geplaybackt worden in je kot. Maak een leuk TikTok-filmpje en krijg één gratis drankje bij een horecazaak in de gemeente naar keuze. De bonnetjes zijn af te halen bij infopunt Trimard wanneer de horecazaken terug open zijn. Op zaterdag 2 mei wordt het klappen voor de zorg gecombineerd met een livesessie van DJ CoolMan om 20 uur. De inwoners kunnen voor de eigen voordeur een feestje vieren op de loeiharde muziek, misschien wel met een cocktail in de hand om het kermisgevoel compleet te maken. Op zondag mag je wel je kot verlaten tijdens de kermiswandeling. De gemeentelijke wandelroute is mooi aangeduid met bordjes en is ook hier online terug te vinden. Maak tijdens de wandeling een leuke selfie en maak kans op een mooi pakketje wandel- en fietskaarten. Op dinsdag 5 mei staat de laatste activiteit geprogrammeerd: koers in je kot! Maak een fietsparcours voor de kinderen, rij een ganse namiddag op de rollen of laat de wielercommentator in je los. Het filmpje met de meeste vind-ik-leuks wint een verrassingspakketje van de gemeente. Om één van de prijzen te kunnen winnen tijdens de digitale meikermis, moet je jouw foto of filmpje posten als reactie op de officiële post van de gemeente Hooglede op Facebook.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.