Meiboom op hoogste woontoren van Veurne

Het uitzicht vanop de negende etage is gewoonweg schitterend.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
Het uitzicht vanop de negende etage is gewoonweg schitterend.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
Myriam Van den Putte

De Suikertoren, de 30 meter hoge blikvanger van het Suikerpark in Veurne, bereikte zijn hoogste punt. Om die mijlpaal te vieren trotseerden de partners stad Veurne, WVI, ION en Furnibo het gure weer om de symbolische meiboom te planten.

De Suikertoren maakt deel uit van de eerste fase en bestaat uit twee torens: de Zuidtoren, die in de week van 1 maart zijn hoogste punt bereikte, en de Noordtoren, die binnenkort hetzelfde zal doen. Met 9 bouwlagen is de Suikertoren op vandaag de hoogste woontoren van Veurne en omstreken. De toren biedt een panoramisch zicht over Veurne en het nieuwe natuurgebied Suikerwater.

De Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (StAPwest) krijgt hier volgend jaar haar nieuwe stek, samen met een 70-tal appartementen en enkele handelszaken. CEO Steven Maeyaert van Furnibo is trots dat het bedrijf zijn expertise kan tonen in dit grootschalige project: “Dit is een mooie kans voor Furnibo om mee te bouwen aan de toekomst van Veurne. We zijn een jaar geleden gestart met de betonwerken, van in de grond tot de ruwbouw. We hebben hier ook een pilootproject gestart, met een prefabfaçade!”

Incubator

De bouwwerken van de overige gebouwen rond het Suikerplein, aanpalend aan de Suikertoren zijn gepland voor deze zomer. Het oude Tarragebouw wordt omgevormd tot een incubator waar enkele bedrijven hun intrek kunnen nemen. Daarnaast worden de Galerijen opgetrokken. Daarin komt een flatgebouw met op het gelijkvloers ruimte voor lokale handel, en het 3KAP-gebouw: een parkeergebouw van twee etages met zes lofts en als sluitstuk voor deze fase enkele stadswoningen.

“Een groot deel van de infrastructuur is afgewerkt. De werken aan het Suikerplein, het kloppende hart van het Suikerpark waarin we een stadsbrouwerij willen integreren, zullen eind dit jaar starten”, vertelt Björn Denecker, ruimtelijk planner, architect, en projectverantwoordelijke van Suikerpark bij WVI. “De oplevering, samen met die van het Suikerpark is voorzien tegen de zomer van 2022.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.