Mei is kermismaand in Hooglede

Mieke Debergh, Arnold Vandenbussche en Lieve Van der Meulen stelden het kermisprogramma voor. (Foto JT) © (Foto JT)
Redactie KW

De werkgroep Feestelijkheden heeft het programma voorgesteld van de meikermis. Die start op vrijdag 4 mei en eindigt met een wielerwedstrijd op dinsdag 8 mei.

“We hebben gezorgd voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod”, opent Arnold Vandenbussche. “Op vrijdag starten we traditioneel met de seniorennamiddag in De Gulden Zonne. Allez, Chantez! treedt op. Om 19 uur start de reuzebarbecue van KLJ Hooglede op de steenovensite bij De Vossenberg. In De Dubbele Arend is er een karaokeavond vanaf 21 uur, onder de noemer The Voice of Ooglé terwijl in het jeugdhuis JOC De Prik een dj komt draaien.”

Lange markt

“Zaterdag staat de kermiswandeling op het programma”, vervolgt Lieve Van der Meulen. “De organisatie is in handen van de Warden Oom Stappers en inschrijven kan tussen 6.30 en 15 uur in zaal Den Akker. Zaterdagavond start met een rondgang van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden en om 18 uur start de avondmarkt. Vorig jaar was dit een groot succes, hopelijk ook dit jaar. Verschil met vorig jaar is dat we het stukje van de Kerkstraat niet meer zullen gebruiken en dus kiezen voor een lange markt in de Bruggestraat tot aan de Johny Thio-straat.”

Tijd voor muziek

“In de feesttent op het marktplein is er om 21 uur een optreden van Wolfman Jack, het groepje rond de Gitse brandweerman Jan Vandenaweele. Vervolgens kunnen de muziekliefhebbers verder genieten in De Dubbele Arend met een optreden van coverband Aces High. De jongere garde kan zich uitleven op de Happy Hour Party van de KLJ Hooglede op de steenovensite.”

“Op zondag pakken we dit jaar uit met een oorlogstour met de huifkar”, zegt Mieke Debergh. “De start is om 14.30 uur op het marktplein. Er rijden telkens twee karren uit die een bezoek brengen aan het onthaalpaviljoen, de Duitse militaire begraafplaats, de bunker en de kerktoren. Op elke site is er een gids ter plekke die een beknopte uitleg geeft. Zo’n tour zal ongeveer drie kwartier duren. Op elke huifkar is er plaats voor 25 mensen.”

“De kleinsten kunnen zich de hele middag amuseren met de FUN-bus. Zo zullen er springkastelen, klim- en klauterparcours en gekke fietsen voorzien zijn. Er is ook weer een ballenworp vanuit het gemeentehuis.”

Streekbier en Geytetaart

Net zoals vorig jaar is ook de Share Fair van de KVLV terug aanwezig, een soort ruilbeurs waarbij speelgoed en kinderkledij in goede staat ingeruild kan worden voor ander materiaal.”

“Wie een streekbiertje wil nuttigen, kan vanaf 16 uur terecht in de Streekbierenbar van de KWB Hooglede. De buikjes kunnen gevuld worden met een stukje Geytetaart in De Dubbele Arend. Op zaterdag en zondag is er ook een boekenverkoop in infopunt Trimard. Oude bibliotheekboeken kunnen er voor een prikje van eigenaar wisselen. Gedurende de hele kermis staan er ook vier kermisattracties en een oliebollenkraam. Het hele weekend lang kan er ook gebold worden tijdens de kermisbolling in De Gouden Leeuw.”

“De actie met de spaarkaart die we vorig jaar in het leven geroepen hebben, krijgt ook een vervolg”, aldus Arnold Vandenbussche. “De mensen kunnen een kaart krijgen waarbij ze stempels verzamelen in zes cafés: De Neerplatse, De Dubbele Arend, De Gouden Leeuw, Parnassusberg, JOC De Prik en de feesttent op de markt. Op zondag worden dan een aantal waardebonnen uitgeloot voor in de plaatselijke horecazaken.”

Kramen verhuizen

De markt zal gedurende het hele weekend ingepalmd worden door de kermiskramen en dit heeft ook gevolgen voor de vaste marktkramers. Zo zal slagerij Pieter en Annelies op zaterdagvoormiddag verhuizen naar het Quirinusplein terwijl Adam’s Kip zondagochtend post zal vatten voor het postkantoor. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier