Megavelo en z’n sponsors hebben een hart voor de zorg in Tielt en Anzegem!

We herkennen v.l.n.r. schepen Pascale Baert, Klaas Carrette, Gilles Verhulst en Elewout Maes. © Wouter Meeus.
Redactie KW

De Nacht van de Koers in Vichte wordt door corona van de agenda geschrapt. Maar heel wat sponsors toonden hun groot hart en zagen af van de terugbetaling van hun sponsorgeld.

Ook dit jaar stond in Vichte de Nacht van de Koers op de agenda. Het evenement dat al sinds 2014 georganiseerd wordt door de mensen achter Megavelo en begon als een kleine prijsuitreiking is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een uniek evenement. Maar zoals zoveel evenementen is ook de flitsende wieleravond op 30 april, waarbij verschillende toppers uit het wielermilieu aanwezig zouden zijn voor een terugblik in woord en beeld op het wielervoorjaar, slachtoffer van de huidig coronacrisis.

“De organisatie van het event was zo goed als voltooid en belangrijke sponsors en hoofdsponsors waren bereid gevonden om hun schouders mee onder het project te steken. Nu we noodgedwongen de handdoek in de ring moeten gooien, wilden we met een deel van het bedrag een goed doel steunen. Zo konden we vanuit de pronostiek al het mooie bedrag van 1.800 euro storten voor Kom op tegen Kanker via vzw De Nachtlichtjes.”

“Maar ook heel wat sponsors konden zich vinden in onze hart-voor-de-zorg-actie en zagen af van de terugbetaling van hun sponsorgeld dat ze al toegezegd hadden voor de Nacht van de Koers en waren enthousiast om dat beloofde bedrag te schenken aan onze helden van de zorg van Tielt en Anzegem. Het is dan ook dankzij dit engagement dat we 220 Tieltbonnen, ter waarde van 10 euro, en 80 Anzegembonnen van 25 euro hebben kunnen aankopen om de mensen te danken en steunen we tevens ook de lokale handelaars tijdens deze pandemie”, zegt Klaas Carrette

Nacht van de Koers zou volgend jaar plaatsvinden op 30 april 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier