Megan Roosens kiest bewust voor een job in de zorg

Megan Roosens: “We hebben tijdens deze pandemie zoveel mensen zien lijden en aftakelen en ik ben ook iemand die graag mensen helpt, vandaar mijn keuze voor de zorg.”©luc cassiman LC
Megan Roosens: “We hebben tijdens deze pandemie zoveel mensen zien lijden en aftakelen en ik ben ook iemand die graag mensen helpt, vandaar mijn keuze voor de zorg.”©luc cassiman LC
Paul Bruneel

MiddelkerkeMegan Roosens (22) slaagde er ondanks haar jonge leeftijd in om reeds heel wat te verwezenlijken. Toen we haar vorig jaar rond deze tijd interviewden, vertelde ze dat ze drie dromen wilde realiseren. Deelnemen aan een missverkiezing, herenigd worden met haar partner uit Tunesië en als tot slot een mooi, zorgeloos en gelukkig leven tegemoet gaan. De eerste twee dromen zijn uitgekomen en nu is ze op weg om ook haar derde droom te realiseren en dat is een job in de zorg.

“Ik ben een speelvogel, maar als ik ergens voor ga, dan is dat ook met 100% inzet”, vertelde Megan een jaar geleden. Nu, een jaar later, is er aan haar gedrevenheid nog niets veranderd; ze is nog steeds even vastberaden om te slagen in wat ze doet.

“Ik wil een nieuwe weg inslaan in mijn beroepsleven en mijn keuze is reeds gemaakt, ik stap in de zorg”, legt Megan uit. “Ik wil hiermee eigenlijk ook mijn studies van vroeger afmaken. Ik heb vier jaar gestudeerd in de richting verzorging en sportbegeleider, maar door omstandigheden heb ik dit niet kunnen afmaken. Ik ga dit jaar opnieuw de stap zetten en wil daarna aan de slag als zorgkundige. Eventueel kan dat eerst bij een werkgever om de nodige ervaring op te doen, maar daarna wil ik voltijds thuiszorgkundige worden.”

Nieuwe uitdaging

“Ik wil vooral mijn verantwoordelijkheid nemen. We hebben tijdens deze coronapandemie zoveel mensen zien lijden en aftakelen en ik ben ook iemand die graag mensen helpt.” Megan is vastberaden om haar diploma te halen en deze nieuwe uitdaging tot een goed einde te brengen.

Dat Megan geen schrik heeft voor iets nieuws, bewees ze ook al vorig jaar toen ze een van de kandidates was om de titel van Miss West-Vlaanderen binnen te rijven. “Dat was niet enkel een droom die uitkwam, het was ook een hele ervaring. Net zoals nu bij mijn beslissing om in de zorg te stappen, kreeg ik ook toen heel veel steun van mijn familie. Alhoewel ik de titel niet haalde, vond ik het hele opzet voor mezelf geslaagd”, zegt Megan.

En dan was er nog die tweede droom die Megan koesterde. In 2012 tijdens een vakantie in Tunesië maakte ze kennis met Dali Chebil, een sportmonitor/redder op het strand. “Ik was meteen stapel op hem”, lacht Megan. “Ik was een stuk jonger, vandaar dat hij in het begin wat terughoudend was en dat hij me meer in bescherming nam.”

Geen gewone vakantieliefde

“Toen ik met mijn familie weer naar huis kwam, wisselden we onze contactgegevens uit. Ik was ervan overtuigd dat het om een gewone vakantieliefde ging die wel zou passeren, maar met de dag werd ik nog verliefder op hem. Ik sprak geen Engels, dus moesten onze verdere contacten gebeuren via Google Translate. Een jaar lang zat ik hieraan vast tot we het jaar erop opnieuw naar Sousse trokken op vakantie.”

“De daaropvolgende jaren moest ik niet lang nadenken over waar ik mijn vakantie wilde doorbrengen. Ik trok regelmatig naar ginds en heb er zelfs een tijdje gewoond. Ik werd onmiddellijk aanvaard door zijn familie. We zijn er toen ook getrouwd, maar toen corona kwam begin vorig jaar was het wel nagelbijten. We leefden acht maanden gescheiden van elkaar door het reisverbod en dat was echt hard voor ons beiden.”

In september vorig jaar kwam Dali Chebil uiteindelijk voor het eerst naar ons land en hij is hier bij Megan gebleven. “Wij zijn hier getrouwd en hij past zich enorm goed aan. We zijn echt wel een gelukkig paar, hebben ons eigen stulpje en zijn verliefder dan ooit. Ik wil hem niet meer verliezen en hij wil niets liever dan hier ons verdere leven opbouwen. Wat wil je nog meer?”, glimlacht Megan die zich intussen met fierheid Megan Chebil Roosens noemt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.