Megan Roosens (21) gaat voor kroontje Miss West-Vlaanderen

Megan Roosens. © LC
Redactie KW

Megan Roosens (21) uit Middelkerke stond als kind al graag op een podium en is er nog steeds als de kippen bij als er op vakantie moet worden meegedanst met de animatie. Ook fotoshoots zijn haar ding. Het is dan ook geen verrassing dat ze deelneemt aan Miss West-Vlaanderen.

“Ik zie het als een nieuwe ervaring en ik wil er echt wel voor gaan. Als ik ergens mee start, wil ik het goed doen. Net zoals bij vele anderen is het mijn meisjesdroom om aan zoiets groots te mogen deelnemen”, valt ze meteen met de deur in huis.

Nadat ze eerst school liep in het college in Mariakerke volgde ze vier jaar voeding-verzorging en daarna volgde nog een opleiding sportbegeleider. Hierdoor kon ze aan de slag in Manege Derby. Voor Megan was dit echt een droomkans, want dieren en paarden stonden en staan nog steeds hoog aangeschreven bij haar.

Vrijwilliger

De liefde dreef haar echter naar het buitenland en de job in de manege moest ze laten vallen. “Na een tijd miste ik mijn paardje en het dagelijkse leven hier enorm en daarom ben ik terug gekomen naar de kust. Ik heb nog steeds een gelukkige relatie en we zien elkaar verschillende malen per jaar, maar het is een lange- afstandsrelatie geworden. Ik ben nu ook weer regelmatig als vrijwilliger aan de slag in de manege en voel me echt wel gelukkig hierdoor.”

Ik ben een speelvogel, maar ik ga er wel voor honderd procent tegenaan

Naast haar paard Casanova heeft ze nog twee hondjes en twee katjes. “Ik heb een Jack Russeltje Zoë’tje en dat is echt mijn kleine babygirl. En dan is er ook nog mijn dikke chihuahua Cezaar”, lacht Megan.

Beroepshalve is Megan aan de slag in het restaurant Belair op de luchthaven van Oostende. Megan noemt zichzelf een speelvogel en niet al te serieus alhoewel ze benadrukt dat ze heel snel door heeft als het serieus wordt. “Ik ben een zachtaardig iemand en ik kan ook wel verlegen zijn, vooral in het begin als ik iemand ken. Maar zodra ik die persoon beter heb leren kennen, kan ik heel gek zijn, wees daar maar zeker van”, lacht ze.

Grote uitdaging

Haar deelname aan de verkiezing van Miss West-Vlaanderen voor Miss België ziet ze als een grote uitdaging. “Ik deed vroeger aan competitiezwemmen en ik moest dagelijks trainen om goeie resultaten te behalen. Ik ging er voor en slaagde er ook in om op provinciaal vlak te scoren, maar er was die andere sportieve liefde, het paardrijden dat het uiteindelijk haalde van het zwemmen. Ik ben al van op heel jonge leeftijd, ik was pas vijf jaar, bezig met paardrijden.”

Megan kan rekenen op de volledige steun van haar naasten en dat vindt ze heel belangrijk. “Ik zou van de gelegenheid gebruik willen maken om mijn mama en papa te bedanken voor hun steun en ook mijn vriend voor de mentale steun die hij me geeft als ik die nodig heb. Ik weet ook dat mijn oma, die recent is overleden, mij volgt en ik weet ook dat zij mij zal helpen in alles wat ik doe”, besluit Megan.

Wie op Megan wil stemmen kan een sms sturen naar 6665 met de vermelding MWV03.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier