Megan Desaever twee jaar na Temptation Island: “Ik leef gewoon mijn leven”

Megan Desaever: "Ik sport vijf keer per week en let hard op mijn voeding om er zo uit te zien." © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Megan Desaever, bekend van haar deelname aan Temptation Island in 2018, is het beu dat er geruchten worden verspreid over haar lichaam. “Ja, ik liet bepaalde zaken veranderen via een ingreep, maar mijn lichaam heb ik aan mezelf te danken.” Megan sport vijf dagen per week om er zo uit te zien, van plastische chirurgie is naar eigen zeggen geen sprake.

De twintigjarige Megan Desaever vormde twee jaar geleden een koppel met Kevin Malengier (24). In de hoop het vertrouwen in elkaar terug te vinden, nadat Kevin Megan al vijf keer had bedrogen, namen ze in 2018 als koppel deel aan Temptation Island. Het koppel begon vol goede moed aan het Thaise avontuur. De bekende uitspraken van Kevin over zijn Megan vielen niet bepaald in goede aarde toen Megan die te zien kreeg op het eerste kampvuur. Ze zocht troost in de armen van verleider Joshua. Nadat Kevin die beelden zag, dook hij op zijn beurt onder de lakens van verleidster Chloé.

Na het laatste kampvuur ging het veelbesproken koppel dan ook uit elkaar, maar lang duurde het niet voor ze hun relatie toch nog een kans gaven. “We probeerden het nadien nog één keer, maar Kevin bleek al snel in zijn oude gewoontes te hervallen. We hielden onze relatie toen ook nog wat geheim uit vrees voor de reacties. Tot ik zag staan bij Kevin dat hij ‘in een relatie’ was op Facebook. Ik dacht dat dat voor mij was, maar het bleek met iemand anders te zijn. Dan heb ik het gewoon opgegeven. Hij heeft meer dan voldoende kansen gekregen.”

Borsten vergroten

Megan onderging sinds haar deelname aan Temptation Island een complete metamorfose. Maar dat heeft ze naar eigen zeggen compleet aan zichzelf te danken en niet aan een medische ingreep. “Ik zou liegen”, zegt ze.

“Ik heb mijn borsten laten doen, maar alleen nadat ik daarvoor de vraag gekregen had. In ruil voor promotie kreeg ik dat gratis. Er zijn altijd bepaalde zaken waar een vrouw niet zo heel blij mee is. Ik doe zoiets zeker niet om er daarna mee te pronken, integendeel. Ik doe dat vooral voor mezelf en om me beter in mijn vel te voelen. Ik liet mijn borsten ook op een natuurlijke manier vergroten en nu vind ik ze zelfs te groot volgens mijn lichaam.”

Sinds mijn deelname aan Temptation Island kreeg ik al veel bagger over me heen

En net over dat lichaam van Megan wordt er druk gespeculeerd. “Ik sport vijf keer per week en let hard op mijn voeding om er zo uit te zien”, reageert ze boos.

“Mensen denken dat ik zo geworden ben na een medische ingreep. Dat is helemaal niet waar. Ik wou gewoon een gezonde levensstijl en daar hoort ook een getraind lichaam bij. Ik werk daar superhard voor, maar mensen zien dat blijkbaar anders. Sinds mijn deelname aan het programma kreeg ik al veel bagger over me heen, terwijl ik eigenlijk een heel simpel meisje ben. Maar het zal de tol van de roem zijn zeker, al ben ik zeker niet op zoek naar aandacht. Mocht ik veel aandacht willen, dan had ik de vele aanvragen voor interviews van verschillende kranten en magazines niet geweigerd.”

Nieuwe liefde

Tegen de verwachtingen in wordt Megan twee jaar na haar deelname nog steeds herkend op straat. “Dat had ik helemaal niet verwacht”, gaat ze verder.

Megan Desaever.
Megan Desaever.© JRO

“Eigenlijk had ik gedacht dat mensen me na twee jaar wel al zouden vergeten zijn, niets is echter minder waar. Op zich heb ik daar niet echt problemen mee. Het enige waar ik wel problemen mee heb, is het feit dat ik geen stap kan verzetten of het haalt de boekjes of de kranten. Dat snap ik niet. Nochtans is er over mij niet zoveel interessants te schrijven. Ik leef mijn leven net zoals iedereen dat doet op zijn eigen manier. In het begin kreeg ik verschillende opdrachten en ik trok het hele land door, Nederland inclusief. Maar dat werd op de duur erg vermoeiend en ik was dan ook blij dat het nieuwe seizoen eraan kwam. Dat zou de aandacht van mijn persoon wat afleiden. Maar ook dat bleek niet zo te zijn. Ik blijf maar aanvragen binnenkrijgen, nu nog steeds. Maar ik weiger de meeste ook wel.”

Gezonde levensstijl

Megan geniet ondertussen al anderhalf jaar van haar nieuwe liefde, Maxence. “We leerden elkaar kennen in het uitgaansleven. Hij is ook wel wat ouder dan ik, maar dat merken we helemaal niet. Hij ziet er veel jonger uit. We zijn gelukkig samen en dat is het allerbelangrijkste. Hij toont me respect en laat me zien wat echte liefde is. En daar geniet ik nu van. Wat de toekomst brengt? Aan trouwen of kindjes denken we nog niet. Maar op professioneel vlak wil ik me in de toekomst gaan toespitsen op die gezonde levensstijl. Ik wil daar iets mee doen. Wat precies, daar ben ik nog niet uit”, besluit Megan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.