Mega kussengevecht op Kortrijk Weide doet bezoekers even wegdromen

Vriendinnen Griet, Babs en Tina en hun kinderen Tuur en Siebe oefenen alvast even voor het grote kussengevecht. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Woensdagmiddag nam JOEF, een initiatief van Ajko, heel even Kortrijk Weide in. Tussen het nieuwe zwembadcomplex van de stad en de Leie vonden er diverse activiteiten plaats waaronder een picknick, foodtrucks, workshops, een stevige afterparty en een heus kussengevecht. De organisatie riep de aanwezigen op om groter en zotter te denken.

Vanaf 12 uur konden bezoekers hun picknickdeken uitgooien en de kinderen hun gang laten gaan met heel wat randanimatie. Zo voorzagen ze in diverse workshops dans en beatbox maar ook heel wat andere leuke activiteiten voor jong en oud. Het was voor velen vooral uitkijken naar het grootste kussengevecht dat sommigen ooit gezien zouden hebben. De originele aanvangstijd van 14 uur werd echter uitgesteld met een halfuurtje zodat er nog meer volk aanwezig zou kunnen zijn.

“We zijn hier gekomen voor de picknick en het kussengevecht. Ik heb ook enkele vriendinnen uitgenodigd omdat het gezelliger is om samen te zijn met anderen. De kinderen vinden het hier alvast super. Ook de kussens hebben we meegenomen van thuis zodat we zeker kunnen deelnemen”, besluit Babs.

De organisatie riep vooraf op om zeker een kussen mee te doen. Er waren er heel wat aanwezig die geschonken werden door CASA en zodra deze op waren kon het gevecht beginnen. Er werden twee plaatsen ingesteld zodat de jongsten op een veilige manier konden mee ‘vechten’. “Ik vermoed dat er een 200-tal deelnemers aanwezig waren. Ik ben zeker tevreden van de opkomst. Wij durven zeker te zeggen dat we een record hebben als beste kussengevecht ter wereld. Cijfers zijn voor ons niet belangrijk. De samenwerkingen tussen heel wat kortrijkse organisaties in de jeugdzorg zorgde ervoor dat de dag supervlot verlopen is. We hebben met meer dan 25 medewerkers toegewerkt naar vandaag”, besluit Hanne Berghman, jeugdwelzijnswerker bij vzw AjKo.

Het kussengevecht werd op gang getrokken door een drumsolo van Chevy en bleef zeker een uur aanhouden. Dj Snes mocht de achtergrond beats verzorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier