Meesterlijk ontbijt bij zusjes De Meester

Redactie KW

Amber (22) en Axelle De Meester (24) leveren sinds kort heerlijke ontbijtmanden aan huis. Ze bieden verschillende soorten ontbijtmanden aan, met zelfgekozen producten.

Amber studeert experimentele psychologie, terwijl Amber aan de slag is in de verzekeringssector. In beide gevallen een totaal andere sector dan het maken van ontbijtmanden. “Dit is een ideale pauze tijdens de examens”, lacht Amber. “Het helpt ons om creatief te denken, wat vaak het tegenovergestelde van studeren is. Bovendien eten we allebei graag. Het idee werd dus snel omgezet in realiteit. Ik wilde al langer iets met eten doen en heb in het verleden zelfs getwijfeld om met mama een tearoom te openen. Dat bleek toen moeilijk haalbaar te zijn, dus stelden we het uit.”

Veranda als productieruimte

Het zelf uittesten van verschillende producten en selecteren wat ze zelf best vinden, doen ze dan ook erg graag. “We stellen alles zelf samen en polsten voor we effectief begonnen bij onze vrienden wat ze goed en minder goed vonden. Een deel van de producten maken we zelf en voor de rest gaan we op zoek bij lokale producenten. Dat lokale en vooral erg actieve aspect vinden we heel belangrijk”, vertelt Axelle.

De zussen bouwden de veranda van hun huis om tot productieruimte. Daarnaast zetten ze ferm in op reclame via social media en flyers. “Nu beginnen onze manden beter en beter te verkopen. Men begint ons te kennen. Maar we zijn er ons van bewust dat corona ons een vertekend beeld kan geven. Zodra de crisis gaat liggen, zullen we dus beter weten hoe alles loopt”, gaat de oudste van de twee verder. “ Daarnaast is het echt leuk om als zussen samen te werken. We vullen elkaar goed aan. Axelle is goed in de administratie en ik focus wat meer op de creatieve dingen”, vertelt Amber.

Bestellingen

Elk weekend gaan de zussen aan de slag met hun ontbijtmanden. Tot donderdag ontvangen ze bestellingen en op vrijdag gaan ze aan de slag om alle producten bijeen te zoeken. Op zaterdag- en zondagochtend stellen ze in alle vroegte de manden nauwgezet samen. “ Ik vind het heel leuk om in het weekend iets anders te doen dan studeren. Het verlegt de focus en hoewel het soms erg druk is, blijven we er plezier in hebben”, zegt Axelle. “Misschien komt die tearoom er dan toch nog”, besluit Amber met een knipoog. (AVH)

Info: Meesterlijk, Oudstrijderslaan 11, Maldegem, 0479 17 42 23, info@meesterlijkontbijt.be, www.meesterlijkontbijt.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.