Meeste ‘zeer gelukkige Belgen’ wonen in West-Vlaanderen

Redactie KW

Dat blijkt uit de ‘Happiness Barometer’ van AG Insurance, waarvan de resultaten vandaag werden bekendgemaakt.

De West-Vlamingen zijn gelukkig, maar ook nuchter, zo leert ons die barometer. We geven onszelf een gelukscore van gemiddeld 6,7 op 10. Het Belgisch gemiddelde ligt net als vorig jaar op 6,5. In West-Vlaanderen vinden we de meeste ‘zeer gelukkige Belgen’. De nuchtere West-Vlamingen verwachten minder van de toekomst dan de rest van de Belgen. Ze zijn vandaag al gelukkiger, en stellen minder hoop op wat komen mag. Familie, financiële situatie en bijdrage tot de maatschappij zijn de drie belangrijkste geluksfactoren van de inwoners van West-Vlaanderen.

41% van de West-Vlamingen geeft zichzelf een hoge score voor zijn huidig geluksgevoel. Dat aantal stijgt tot 51% als je vraagt hoe zij hun geluk in de toekomst inschatten.

‘Bijdrage tot de maatschappij’

In juni 2014 gaf de Belg aan dat zijn financiële situatie tot de drie meest bepalende geluksfactoren behoort (naast gezondheid en ons familiaal leven). Dit jaar is dat niet meer het geval: de drie meest bepalende geluksfactoren zijn: familie, gezondheid en sociaal leven. In West-Vlaanderen ligt dat enigszins anders: daar zijn, naast de familie, de bepalende geluksfactoren de financiële situatie en de bijdrage tot de maatschappij.

Het gaat ook opvallend goed met het veiligheidsgevoel van de West-Vlaming. Meer dan 8 op 10 geven aan tevreden te zijn over hun veiligheid.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten