Meerderheid en oppositie slaan de handen in elkaar voor hulpactie in De Haan

Christine Vansever, Hans Knudde en Marleen Maes. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Gemeenteraadsleden Hans Knudde (Open & N-VA) en Marleen Maes (Groen) startten een hulpactie op voor de door wateroverlast getroffen gezinnen in de Ardennen. Het gemeentebestuur zorgt dat de ingezamelde spullen maandag ter plaatse geraken.

“Aangezien het hier om een initiatief gaat van meerderheid en oppositie, ondersteunen we dit graag”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele. Het Rode Kruis riep nochtans op geen spullen meer in te zamelen en liever een financiële gift te doen.

“Maar blijkbaar doneren de meeste mensen toch liever materiaal. Daarvan zijn ze tenminste zeker dat het goed terechtkomt”, zegt Hans Knudde, die via zijn Facebookgroep van Wenduine een enorme solidariteit voelt met de slachtoffers van de watersnood.

“De mensen willen echt iets dóen als ze die beelden zien op tv”, zegt hij. “Velen zijn de voorbije dagen speciaal naar de winkel gereden om eten in te kopen voor de slachtoffers. Het is belangrijk dat dit vanuit de gemeente wat gecoördineerd wordt.”

Ook Marleen Maes van Groen merkte dat er na de ramp een grote solidariteit ontstaan is in De Haan. “Beddengoed, huishoudtoestellen, pampers, kledij… Al tientallen mensen hebben hun goed hart getoond”, klinkt het. Het is volgens Marleen ook veelzeggend dat er voor de solidariteitsactie over de partijgrenzen heen wordt samengewerkt. “Solidariteit heeft met politiek niets meer te maken hé. Zo’n ramp overstijgt dat.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier