Meer seniorenwoningen in deelgemeenten

Redactie KW

Het stadsbestuur wil sterker inzetten op het woonaanbod voor senioren in de verschillende deelgemeenten. De gemeenteraad van woensdag 7 april keurde daartoe een uitbreiding van een doelgroepenplan voor senioren goed.

“Binnen het aanbod van de sociale huisvestingsmaatschappijen werd een aantal bijkomende woningen en appartementen opgenomen waarbij senioren op de sociale wachtlijst voorrang krijgen”, zegt Romina Vanhooren, schepen van Senioren en Wonen. “Senioren die al jaar en dag thuis zijn in onze stad kunnen zo in hun eigen buurt makkelijker een woning vinden.”

Loket Uniek

Om het aanbod sociale seniorenwoningen te versterken, stelt WoonWel vijf gelijkvloerse appartementen ter beschikking in deelgemeente Ettelgem. Het betreft woningen waarbij rekening gehouden wordt met toegankelijkheid, omgeving, uitrusting… In de toekomst zal het aanbod voor senioren ook uitgebreid worden in Westkerke met zes gelijkvloerse appartementen en vier gelijkvloerse appartementen in Roksem.

“Wie meer informatie wil of zich wenst in te schrijven, kan voortaan bij ons Uniek loket terecht”, meldt Romina Vanhooren. “Dit kan elke donderdagvoormiddag tussen 8.30 en 12 uur. Momenteel kan dit enkel na afspraak. Bij Woonpunt kan je je inschrijven voor woningen van sociaal verhuurkantoor JOGI en voor woningen van sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel. De medewerker van sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel zorgt voor de inschrijvingen voor de eigen woningen.” (LIN)

Contact Woonpunt: loket@woonpuntinfo.be of 059 34 22 70; contact WoonWel: info@woonwel.be of 059 33 90 50.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten