Meer jetscooters voor redders in Zeebrugge

© SR
Redactie KW

Sinds eind juni zijn de reddersposten terug open aan de kust, door de corona veel later dan gewoonlijk. Ze verwachten meer strandgangers de komende weken want heel wat Belgen zullen in hun eigen land blijven en kiezen voor de kust als bestemming. Ook in Zeebrugge zullen redders gebruik kunnen maken van jetscooters.

Er werden dan ook heel wat maatregelen genomen om de piek te kunnen opvangen met de indeling van het strand in verschillende zones. De redders van Zeebrugge zullen net als hun collega redders van Bredene deze zomer beschikken over een jetscooter die de vroegere boten voor de redders moeten vervangen.

Het is nu de vierde badplaats waar de redders beschikken over een jetski. De IKWV (Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen) zal de komende jaren net verder investeren in de aankoop van jetscooters. Die kunnen de redders bijzonder snel bij baders in nood brengen. In Zeebrugge zal de jetscooter deze zomer nog gecombineerd worden met de reddingsboot. Schepen voor sport Franky Demon is bijzonder tevreden met de investering van het IKWV voor de redderspost van Zeebrugge. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier