Meer dan honderd warme maaltijden voor Brugse kansarmen

Stefan Vankerkhoven

De Brugse vereniging ‘Up Schok Met …’ heeft gratis gekookt en al meer dan honderd maaltijden afgeleverd bij kansarmen in de regio.

‘Up Schok Met …’ is een feitelijke vereniging die jaarlijks een tiental activiteiten organiseert. “Er worden fiets- en wandeltochten gegidst door Brugges beste gidsen, of we bezoeken gezamenlijk belangrijke tentoonstellingen of interessante natuurgebieden. Zo leren we niet alleen de Bruggeling zijn of haar stad kennen, maar ook elkaar. Immers deelnemen is gratis, zolang je je maar inschrijft”, legt Pascal Ennaert uit.

“En elk jaar organiseren we één betalende activiteit, een fietstocht met aansluitend feestmaal ten voordele van het goede doel. Dat goede doel zijn altijd organisaties die werken met mensen die in armoede leven. De Covid-pandemie gooide dit jaar roet in het eten. Alle activiteiten dienden afgelast. Toch vonden we dat we ook in dit gruweljaar het goede doel niet in de steek konden laten.”

“We staken de handen uit de mouwen, zetten de koksmuts op en gingen op een Covid-veilige manier aan de slag. Vorige week reeds leverden we al 57 porties vers klaargemaakte hutsepot bij de sociale kruidenier de KABA. Vandaag dinsdag deden we hetzelfde: verse groenten van de lokale boer, de koksmuts op, en ongeveer 55 porties hutsepot, vacuüm verpakt, voor gezinnen die in armoede leven … Deze keer gebeurde de verdeling via de vzw Wieder, de Brugse vereniging waar armen het woord nemen”, aldus Pascal Ennaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.