Meer dan duizend Knokke-Heistenaars klinken op het nieuwe jaar

Klinken en drinken op het nieuwe jaar. © DM
Redactie KW

Op het Verweeplein in Knokke klonken meer dan duizend inwoners en het gemeentebestuur op het nieuwe jaar tijdens een geanimeerde ‘klink&drink’.

Inwoners en tweedeverblijvers waren in een tent voor het stadhuis welkom om gratis te genieten van een hapje en een drankje. Burgemeester Leopold Lippens, die in het buitenland vertoeft, liet zich verontschuldigen. Eerste schepen Piet De Groote nam de honneurs waar. “Als gemeentebestuur staan we nu voor heel wat grote projecten zoals de verdere renovatie van het Burgemeester Graaf Lippenspark, de herinrichting van het Burgemeester Frans Desmidtplein, de Elizabetlaan en de Duinbergenlaan. Het glasvezelnetwerk van Proximus wordt verder in heel de gemeente uitgerold. De grootste metamorfose gebeurt in deelgemeente Heist met de afwerking van de nieuwe vleugel voor basisschool het Anker en het museum Sincfala. Daarnaast is er nog de bouw van Ravelingen 3.0, een Communityhouse op de grote markt en de grondige facelift van de Elizabetlaan tussen de Krommedijk en het Vissershuldeplein.”

100km run Kom op Tegen Kanker

“Op vlak van vrije tijd zijn er opnieuw onze traditionele toppers zoals carnaval, Mise en Plage, Knokke Hippique, de Art Tour, het Vuurwerk en Cartoonfestival, de Zoute Grand Prix en het Lichtkunstfestival”, gaat Piet De Groote verder. “Nieuw op zondag 22 maart is de 100km run voor Kom op Tegen Kanker en het BK tijdrijden in september. Met al onze investeringen en initiatieven hopen we de Knokke-Heistenaars op cultureel en sportief vlak te verwennen en onze lokale economie een extra boost te geven.” (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.