Meer dan duizend kerstmannen en -vrouwen doen de Christmas Fun Run in De Haan

De Christmas Fun Run, in en rond het feeëriek stadspark La Pottinière in De Haan, werd zaterdagavond een unieke belevenis voor de 1.066 enthousiaste deelnemers uit alle hoeken van België.

© foto FRO

De 5 of de 7,2 km werden verplicht afgelegd in kerstpak en verlichte kerstmuts. Enkele uitzonderingen maakten er een echte wedstrijd van, maar voor de meeste ‘kerstvrouwen en kerstmannen’ werd het een collectieve happening vol leute en plezier, waarbij er niet alleen gelopen werd, maar ook gedanst en vooral veel gelachen. Het was superambiance voor groot en klein, voor sporters en supporters.

Iedereen mocht na het loopevent in kerstornaat verder genieten van de sfeer en van de muzikale optredens. Op de kiosk werden de eerste drie dames en heren van de twee afstanden gelauwerd. Op de 5km ging de zege bij de dames naar de 16-jarige Amber Ryckier uit Brugge, voor de 11-jarige Nienke Dewitte uit Jabbeke en Merel Celders uit Gent. Bij de heren won favoriet Jasper Vitse uit Bredene, voor Willem Renders uit Vlissegem en Joshi Ackx uit Jabbeke.

Op de 7,2km hernieuwde Leuvenaar Simoen D’Hoore (lid van AVMO) zijn zege van vorig jaar. Hij won voor Niels Martinsen uit Bredene en Thomas Vandille uit Blankenberge. Laure Haeve uit Oostende was de snelste bij de dames, voor Sabrina Samaey uit De Haan en veterane Erna Leyre uit Oostende.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.