Meer dan 70 deelnemers voor ‘Wandeling tegen de Ring’ in Anzegem

Het actiecomité ‘Omring Anzegem niet’ organiseerde zondag een Wandeling tegen de ring. Meer dan 70 wandelaars kwamen opdagen voor de optocht doorheen Anzegem. Het actiecomité verzet zich zo tegen de plannen om een ring rond Anzegem te leggen. Die ring zou de dorpskom moeten ontlasten van het zware verkeer.

Met meer dan 70 wandelaars hield het comité ‘Omring Anzegem niet’ een optocht tegen de ring rond Anzegem. © XC

“Een ring tussen mens en dier is voor niemand een plezier”, valt te lezen op een spandoek vooraan de optocht. Ze zijn met meer dan 70 en zien de plannen van de ring liever verdwijnen. Tussen de mensen waren ook enkele lokale politici te ontwaren. Niet alleen schepen Johan Delrue (SAMEN één), maar ook schepen Jeremie Vaneeckhout (INZET), uitgedost in een jasje van Groen, was aanwezig.

Bruno Vermeire, lid van het Actiecomité, legt uit waarom er gewandeld wordt: “We willen tonen dat het dossier nog steeds op de agenda staat. Omdat het ondertussen al zo lang aansleept, lijkt het voor velen alsof het in de koelkast zit. De Bond Beter Leefmilieu had ons al gewaarschuwd voor protestmoeheid, maar we hebben vandaag toch nog een interessante opkomst.”

De actievoerders hielden verschillende spandoeken op om hun grieven duidelijk te maken.
De actievoerders hielden verschillende spandoeken op om hun grieven duidelijk te maken.© XC

Volgens Bruno komt er dit jaar een volgende stap aan in het ringdossier. Zo zal de provincie binnenkort een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voorleggen. Dat is de stap voor de politiek zich gaat bezighouden met het dossier. “Eens het RUP gepubliceerd is, hebben we 60 dagen tijd om bewaarschriften en protest aan te tekenen. En daarop moeten we ons voorbereiden”, legt Bruno uit.

Het actiecomité hekelt de ring omdat die de Anzegemse natuur in stukken zou snijden, er bijzonder veel stukken grond van boeren en omwonenden zullen onteigend worden en omdat de ring geen oplossing zou zijn voor het zware verkeer.

(XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.