Meer dan 4000 parkeerretributies in nieuwe blauwe zone in Zeebrugse strandwijk en jachthaven

Stefan Vankerkhoven

Deze zomer hebben parkeerwachters 4158 retributies uitgeschreven voor inbreuken op de nieuwe blauwe zone in de strandwijk en de jachthaven van Zeebrugge. De kans dat Bruges Plage volgende zomer een getijdenbad krijgt wordt steeds kleiner.

Tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond polste An Braem (VB) bij burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) naar een evaluatie van het voorbije zomerseizoen in Zeebrugge. Het oppositielid hekelde het feit dat het stadsbestuur tot nu toe geen enkele van de kandidaat-overnemers van de mini-golf en de tennisterreinen nabij de Stella Maris-kerk geschikt achtte. Dit najaar zal het schepencollege een nieuwe oproep lanceren, in de hoop dat iemand nieuw leven kan blazen in deze site.

Klachten

Over de invoering van de blauwe zone in de strandwijk en de jachthaven waren er nogal wat klachten van tweede verblijvers. 925 bewoners en 232 werknemers kregen een parkeervergunning. De andere automobilisten mogen sinds deze zomer nog maximaal vier uren gratis parkeren.

“We hebben enkele weken een gedoogbeleid gevoerd, nadien werden retributies uitgeschreven. In de strandwijk kregen 2184 automobilisten een parkeerticket, in de jachthaven 1974”, stelde Dirk De fauw.

Het zwerfvuil in Zeebrugge was deels te wijten aan defecte afvalcontainers, maar de foodtrucks op de dijk werden positief geëvalueerd. Volgens burgemeeter Dirk De fauw verkiezen de organisatoren van WECANDANCE volgend jaar opnieuw een festival gecomprimeerd op één weekend, in plaats van kleinschaliger en gespreid over acht dagen.

Getijdenbad

Raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) pleitte andermaal voor een houten looppad tot aan de vloedlijn voor kinderen en mensen die slecht te been zijn. Voor het stadsbestuur is het pad van Zon, Zee, Zorgeloos tot aan het hard zand voldoende.

En wat met de plannen om een getijdenbad in te richten op het strand van Zeebrugge? Dirk De fauw: “Twee studenten van de afdeling Waterbouwkunde aan de KU Luven, campus Brugge, maken hun thesis over dit dossier. Hun werk is bijna af, de prof wil hun conclusies nog wat verfijnen. Maar ‘t ziet er niet goed uit voor een getijdenbad, er zijn teveel technische bezwaren. De prof heeft beloofd om de resultaten en mogelijke alternatieven binnenkort aan het stadsbestuur te bezorgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier