Meer dan 40.000 lichtjes telt het kersthuis van Dennis in Bredene

In de Prinses Elisabethlaan in Bredene woont Dennis Pluy (37) in een rijwoning. Niet zomaar een rijwoning, maar een woning versierd met maar liefst 23 kerstbomen en meer dan 40.000 lichtjes, zowel binnen als buiten.

Dennis richt zijn huis tijdens de eindejaarsperiode in met oneindig veel lichtjes, dat doet hij al negen jaar. Sinds vier jaar stelt hij zijn huis ook open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. “In de living staat er nog een klein zeteltje waar bezoekers eventueel in kunnen plaatsnemen”, vertelt Dennis. “Mijn zetels staan gewoon boven, mijn eettafel staat in de keuken en de rest heb ik gewoon opgeborgen. Al wat op de benedenverdieping te vinden is, is kerstversiering. Ik heb altijd al graag gedecoreerd, de kerstperiode is het ideale moment om dat te doen. Van kleinsaf aan was ik al gefascineerd door lichtjes. Voor mijn tiende verjaardag kreeg ik een lichtorgel met zes gloeilampen, meteen het begin van mijn grote hobby.”

“Het idee om mijn huis helemaal te versieren, ontstond door een beeld van de Kerstman”, gaat Dennis verder. “Ik kon het overkopen van een mevrouw en ik speelde met het idee om het beeld voor het raam te plaatsen met wat kerstversiering erbij. Van één kerstboom kwamen er twee en ondertussen zijn er al 23. Waar ik dan leef? Eigenlijk gewoon tussen de versiering in de living. Ik doe voorlopig de nacht op mijn werk. Als ik dan wakker word, dan is het tijd om open te gaan.” Kerstmis wordt al altijd gevierd binnen het gezin van Dennis. “Met de familie vierden we altijd wel Kerstmis. Het eerste jaar vierden we dat zelfs hier, tussen de versiering. Nu vieren we dat op verschillende plaatsen. Hoeveel lampjes er in huis hangen? Meer dan 40.000 en minder dan 40.500”, lacht Dennis. “Er is een wedstrijd aan gekoppeld. Wie kan raden hoeveel lampjes precies aanwezig zijn, die wint een fles champagne. Daarom kan ik het exacte aantal niet meedelen.”

Het kersthuis van Dennis is nog te bezichtigen tot 13 januari. Daarna gaat alle kerstversiering op stal. “Alles wordt in grote bakken gestopt, de lichtjes opgedraaid, enz. Ik heb een volledige kamer in het huis als opslagruimte voor de kerstversiering. Daarna gaat het gewone leven opnieuw zijn gangetje. Al begin ik dan al snel opnieuw met de voorbereiding voor volgend jaar. Er is over elk detail in huis nagedacht”, besluit Dennis.

Vorig jaar kon Dennis op 1.100 bezoekers rekenen. Er worden ook koeken gebakken. De opbrengst van de koekenverkoop gaat naar Make-A-Wish.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.