Meer dan 3.000 festivalgangers genieten van Parsidance: “Topeditie onder stralende zon”

Bij de festivalgangers niets dan lof voor de organisatie van Parsidance. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De 8ste editie van Parsidance, het festival georganiseerd door de scouts van Rumbeke, werd een daverend succes. Meer dan 3.000 feestvierders streken op zaterdag 16 april neer langs de Koestraat voor wat een geweldige editie werd van het festival.

Parsidance is traditioneel de opener van de Roeselaarse zomer. Die zomer was al duidelijk te merken boven Rumbeke. Onder een stralende zon kwamen al vroeg op de middag honderden festivalgangers richting de Koestraat.

“We keken er geweldig naar uit. De voorbije jaren zakten we ook al af naar Parsidance, maar door de coronacrisis en de afgelaste edities was het gevoel dit jaar toch nog net iets specialer”, aldus bezoeker Dimitri Tancré. Hij merkte vooral ook dat de organisatoren het nog professioneler hadden aangepakt dan anders. “De inkom met de fietsen, de toegang naar het festivalterrein, de verschillende podia. Ik vond dat alles goed in elkaar paste.” Uiteindelijk zouden meer dan 3.000 enthousiaste festivalgangers de weg vinden naar Parsidance. Het festival verliep bijzonder vlot.

Bij de organisatie blikt men erg tevreden terug op het evenement. “Alles is heel goed verlopen. Het is eigenlijk opmerkelijk hoe weinig problemen we hebben gehad. Dit was een topeditie, mede natuurlijk dankzij de weergoden. We zijn erg tevreden”, aldus Tim De Bree van de organisatie.

Fietsenparking

De scouts plaatste voor het eerst een grote fietsenparking langs de Pastoor Slossestraat. Op die manier werd er meer plaats gecreëerd op het festivalterrein. “We horen positieve reacties. We merkten ook dat heel wat mensen onmiddellijk een biertje bestelden toen ze op de fietsenparking aankwamen”, aldus Laura Demey, die samen met Emiel Verstraete en Pieternel Vandoorne een tijdlang de fietsenparking bewaakte. De zogenaamde pintjes voor onderweg waren in een mum van tijd helemaal uitverkocht.

© BF

Yenthe Bouvry, Arthur Vandecandelaere en Julia Haelewijn genoten met volle teugen van Parsidance. Yenthe en Julia, die lid zijn van Chiro Nele uit Beveren, maakten van de gelegenheid gebruik om tijdens het festival ook reclame te maken voor hun eigen fuif. “Op vrijdag 29 april organiseren we in De Nieuwe Deure in Beveren Megustas. We hopen hier veel festivalgangers warm te maken voor de fuif.” Maar Yenthe en Julia probeerden zelf ook volop te genieten van het festival in Rumbeke. “Georganiseerd door onze vrienden. We vonden het dan ook heel belangrijk om hier aanwezig te zijn. En terecht, het is een fantastische dag. We genieten met volle teugen van het mooie weer, de goede sfeer en de vele mensen die hier aanwezig zijn.”

© BF

Vriendinnen Axelle Lampe, Florence Delrue, Sofie Debals, Laurence Deweerdt en Kerline Verburgh telden de voorbije week af naar Parsidance. De vijf dames zijn allemaal afkomstig uit het Roeselaarse. Ook voor corona tekenden de vriendinnen telkens present op Parsidance. “Hier is het altijd gank. De sfeer zit er goed in.” Toch vonden ze deze achtste editie een memorabele. “Natuurlijk mede dankzij het mooie weer en de uitstekende ambiance, maar ook omdat het al lang geleden is dat we nog iets dergelijks mochten beleven. Corona gooide de voorbije twee jaar roet in het eten, maar nu is het voor vele mensen een blij weerzien met vrienden en kennissen die ze al lang niet meer hebben gezien. We horen hier vaak de openingszin: Moh, dat is al lang geleden.”

© BF

Ook voor Frederick Ramboer, Sofie Vanhaeverbeke, Michael Thiery, Geert Ost en Sten De Lille was Parsidance geen nieuw gegeven. De vrienden tekenen al jarenlang present op het festival. Zo ook zaterdagmiddag, waar men zienderogen genoot van het hele gebeuren. “We kwamen hier vroeger al toen het nog een gewoon scoutsgebeuren was. In al die jaren is er veel veranderd. De scoutsfuif van weleer is inmiddels een groots festival geworden. De organisatoren hebben het alvast heel goed aangepakt. Er zijn leuke podia en ook de invoering van de fietsenstalling in de Pastoor Slossestraat is een nieuw en goed gegeven. We hopen dat de organisatie ook de volgende jaren het festival zo aanpakt. We willen er in de toekomst graag opnieuw bij zijn.”

© BF

Al vroeg in de middag zorgden Simon Vanparys, Laurine Denolf, Phaedra Locquet, Niels Vermeulen, Emma-Marie Decock en Jeffry Debeuf voor ambiance op het festivalterrein. “Wij komen in normale omstandigheden elk jaar naar hier. We zijn erg blij dat het dit jaar weer kan en mag. We hadden onze tickets van twee jaar geleden nog, dus stonden we echt te popelen om erbij te zijn.” De vriendengroep trok zaterdag van podium naar podium, telkens op zoek naar de beste sfeer. “Verschillende podia, verschillende muziekstijlen, het festival is echt goed georganiseerd. Je merkt gewoon dat de organisatie ieder jaar beter en beter wordt. De fietsenparking is bijvoorbeeld een groot succes. Dit is een topfeestje. Hopelijk is dit een voorbode voor een topzomer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.