Meer dan 100 wandelaars eren Meulebekenaar Pepijn

Redactie KW

Drie jaar nadat de 19-jarige Meulebekenaar Pepijn Buyse uit het leven stapte, eerden 135 wandelaars hem zaterdag met een benefiettocht. Daarmee wilden ze ook zelfdoding beter bespreekbaar maken. Van alle deelnemers maakten er 55 het 65 kilometer lange traject vanuit Veurne vol.

Onder leiding van Pepijns minivoetbalploeg Kistel Palace, met als lokaal café De Kiste uit Tielt, stapte vrijdagavond een groep van 65 vrienden, kennissen en sympathisanten – vooral jongeren – op de laatste trein van Tielt richting Veurne. Daar begonnen ze omstreeks 23.00 uur aan het omgekeerde traject, weliswaar wandelend. Ook Pepijns vader Dries en broer Tijl stapten mee.

Zaterdag kort voor 16.00 uur haalden 55 van hen de eindmeet aan café De Kiste in de Krommewalstraat in Tielt, al was de groep intussen 125 man sterk. Een 70-tal deelnemers had zich immers in Egem nog bij het peloton gevoegd om de laatste 8 kilometer mee te wandelen.

Goede gesprekken en prachtige ervaring

“Uiteraard brachten we deze uitdaging tot een goed einde met Pepijn in het hoofd. Ik heb enkele goede gesprekken achter de rug”, aldus Dries Buyse. “Maar het werd vooral ook een prachtige ervaring in fantastische weersomstandigheden. Het was afgelopen nacht volle maan, we hebben kunnen genieten van vallende sterren en van pittoreske nevelsluiers in de weides rond Diksmuide.”

Een deelnemer werd onwel in het zicht van de finish en leek alsnog te sneuvelen. “Maar we hebben die persoon opgewacht. Er was ons veel aan gelegen om hier met een zo groot mogelijke groep aan te komen”, aldus medeorganisator Robbe Vander Meulen.

Opbrengst voor Tejo Roeselare

Onderweg werden blaren en andere blessures verzorgd door vrijwillige begeleiders met een medische achtergrond. Er waren zes haltes waar de deelnemers konden pauzeren en via sponsoring onder meer donuts, croissants, chocoladebroodjes en pannenkoeken geserveerd kregen. “We horen die mensen ongelooflijk te bedanken voor hun steun”, aldus nog Robbe. Zaterdagavond genoten 150 deelnemers en sympathisanten nog van een welverdiende barbecue aan De Kiste.

De opbrengst van het hele gebeuren gaat naar een goed doel dat zorgvuldig werd uitgekozen: Tejo Roeselare, een vereniging die jongeren een professioneel luisterend oor biedt op een moment dat ze daar behoefte aan hebben. “Als je ziet hoeveel mensen hier nu bij de aankomst zijn, dan mag je stellen dat we in ons opzet geslaagd zijn om zelfdoding wat meer uit de taboesfeer te halen”, besloot Robbe Vander Meulen.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier